fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDabović: Sezona pod imperativom da mora uspjeti

Dabović: Sezona pod imperativom da mora uspjeti

Ulcinj, (MINA-BUSINESS) – Ova ljetnja sezona je pod imperativom da mora da uspije kako bi se donekle smanjio minus od prošle godine, saopštio je predsjednik Opštine Ulcinj, Aleksandar Dabović i dodao su u tom gradu zadovoljni posjetom.

„Vidimo da je Ulcinj pun i po plažama, i po saobraćajnicama i po restoranima. To nas izuzetno raduje i vjerujem da ćemo odgovoriti svim turistima“, rekao je Dabović za Mediabiro.

On je dodao da se špic sezone tek očekuje, kao i da su u koordinacionom timu za praćenje turističke sezone svi aktivni i doprinose koliko je u njihovoj moći.

„Sezona je pod imperativom da mora uspjeti da bismo bili zadovoljni i donekle vratili minus od prošle godine. U tome ne treba pretjerivati i treba biti na usluzi turistima i posjetiocima. Nadam se da ćemo naći balans između turista i ugostitelja“, kazao je Dabović.

On je saopštio da su ulcinjske plaže crnogorski brend, ali da u svakoj turističkoj ponudi samo plaže nijesu dovoljne.

„Opština sa svojim preduzećima, muzejima, Centrom za kulturu i turističkom organizacijom i ove godine planira niz manifestacija koje će upotpuniti našu ponudu. Već krajem mjesca počinju manifestacije i trajaće tokom čitavog ljeta”, najavio je Dabović.

On je naveo da će biti organizovane i druge aktivnosti jednodnevnog i dvodnevnog karakreta.

Što se tiče nadzora, inspekcijske službe djeluju preventivno, a ukoliko to ne urodi plodom mora se krenuti sa represivnijim mjerama.

“Nadamo se da će svi imati razumjevanja i naći zajednički jezik za prevazilaženje prepreka za kvalitetno održavanje turističke sezone”, kazao je Dabović.

On je podsjetio da je Ulcinj linearno raspoređen na tri jezgra: centar grada, Štoj i Ada Bojana.

“Tu imamo i najviše poziva za intervenciju. Što se tiče buke ima je na sva tri mjesta, ali se trudimo da se limitira, posebno u zoni Bojane, gdje je tiha zona, ali i u podnožju Starog grada”, saopštio je Dabović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije