fbpx
NaslovnicaMINA BusinessĆulafić: Spajić i Milatović ugrozili standard građana

Ćulafić: Spajić i Milatović ugrozili standard građana

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Bivši ministri finansija i ekonomskog razvoja, Milojko Spajić i Jakov Milatović, ugrozili su standard građana i doveli ih na rub egzistencije, saopštio je član Glavnog odbora i odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Glavnog grada, Stefan Ćulafić.

“Bivši ministarski duo Spajić i Milatović do te mjere je urnisao ekonomiju Crne Gore da sada građanin sa prosječnom platom nije u stanju da opredijeli sredstva za hranu i druge proizvode iz potrošačke korpe po podacima koje je naveo Monstat”, naveo je Ćulafić u saopštenju.

On je rekao da su najnoviji podaci Monstata, prema kojima je cijena potrošačke korpe za prošli mjesec iznosila je 732,5 EUR, dok neto prosječna plata u Crnoj Gori iznosi 706 EUR, šokantna potvrda onoga sa čim se građani Crne Gore susrijeću svakodnevno u posljednjim mjesecima.

“Kao posljedica hazarderskih kockarskih poteza bivših ministara, nastao je vrtoglavi skok svih cijena osnovnih životnih namirnica, a ekonomija naše države doživjela je posrnuće. Ovim se nažalost obistinilo ono na šta smo konstantno ukazivali, a to je da je nerealno planiranje rashoda ugrozilo javne finansije i standard građana”, poručio je Ćulafić.

On je naveo da Spajić i Milatović nikako da shvate da upravljanje državom nije samo jedna stavka u CV-ju, nakon koje će naći bolje plaćen posao, već odgovorno bavljenje životima svih građana Crne Gore.

“Nakon što su nas u prvim danima mandata, tajno, ali organizovano, zadužili milijardu EUR, što je gotovo četvrtina onoga što su se sve prethodne Vlade zadužile za razvojne projekte koji su realizovani u Crnoj Gori, ovi prodavci magle su odlučili da novac iz zaduženja utroše na tekuću potrošnju i nerealni projekat koji razara crnogorsko ekonomsko tkivo”, saopštio je Ćulafić.

Takvom, kako je rekao, politički motivisanom odlukom članova bivše vlade, vođenom lošim namjerama, Crna Gora je sistematski ruinirana, a sve sa perfidnim ciljem da više ne bude ekonomski funkcionalna, održiva i sposobna da živi od sopstvene ekonomije.

“Ako motivi ovakvih odluka nijesu politički, onda se radi o ogromnom amaterizmu i neumijeću. Na svu sreću, ovaj apostolski mandat je trajao samo godinu i po, ali biće potrebno dosta napora da se saniraju njegove devastirajuće posljedice”, zaključio je Ćulafić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije