fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCrnogorske institucije intenzivno rade na ispunjenju obaveza

Crnogorske institucije intenzivno rade na ispunjenju obaveza

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorske institucije intenzivno rade na usvajanju evropskih standarda i jačanju administrativnih kapaciteta za uvođenje i primjenu proceduralnih pravila EU za planiranje, naplatu, kontrolu i izvještavanje o sopstvenim sredstvima, ocijenjeno je na konstitutivnoj sjednici Radne grupe za poglavlje 33.

Šefica radne grupe za poglavlje o finansijskim i budžetskim odredbama, Tanja Musterović, kazala je da je do kraja godine planirana realizacija aktivnosti definisanih Akcionim planom koji je usvojen u aprilu 2019. godine koristeći postojeće kapacitete institucija nosioca aktivnosti.

Ona je u tom kontekstu ukazala na značaj početka projekta Establishing the EU own resources system in Montenegro kojim će se osigurati puna podrška uspostavljanju sistema sopstvenih sredstava EU u Crnoj Gori s ciljem obezbjeđenja tačnog planiranja, kontrole i izvještavanja o sopstvenim sredstima, u skladu sa pravnom tekovinom EU.

„Pred radnom grupom su jasni zadaci u narednom periodu, i očekujem da ćemo svi zajedno, uz finansijsku i ekspertsku podršku EU, dati maksimalan doprinos ispunjenju završnog mjerila i osigurati da do trenutka pristupanja Uniji budemo spremni za primjenu propisa i standarda iz ove oblasti“, rekla je Musterović.

Članovi Radne grupe su, kako je saopšteno iz Generalnog sekretarijata Vlade, razmijenili mišljenje u vezi sa Mapom puta za ispunjenje završnog mjerila i dogovorili predstojeću dinamiku rada.

Radna grupa je formirana Odlukom Vlade od 16. septembra i broji 18 članova.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije