fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCrna Gora zemlja zadivljujuće prirodne ljepote

Crna Gora zemlja zadivljujuće prirodne ljepote

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Britanski novinar Mark Curtis Raleigh boravio je u studijskoj posjeti Crnoj Goru, u organizaciji Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Riječ je o novinaru dnevnog lista The Sunday Times, koji će kroz reportaže predstaviti prirodne ljepote i brojne mogućnosti koje nudi Crna Gora.

“Dnevni list dostiže do 1,5 miliona čitalaca, te se očekuje da će objavljeni članci, kao rezultat ove posjete, doprinijeti promociji naše zemlje kao turističke destinacije”, rekli su iz NTO-a.

Raleigh je prvi put u posjeti Crnoj Gori, a prema njegovim riječima, ovo je zemlja zadivljujuće prirodne ljepote, koja ima predivna jezera, rijeke i planine.

“To je zemlja zadivljujuće prirodne ljepote – posebno mislim na predivna jezera, rijeke i planine. Smatram da je kontrast između juga i sjevera fascinantan, a na ovakvo gostoprimstvo ljudi nisam naišao na svojim dosadašnjim putovanjima u druge zemlje”, kazao je Raleigh.

Tokom boravka u destinaciji, Raleigh je imao priliku da posjeti Žabljak i Bar, te da se oproba u aktivnostima kao što su rafting Tarom i zip line.

“Rafting u klisuri Tare bio je vrhunac i nezaobilazan je za porodice koje preferiraju aktivni odmor, a uz to bih svakako preporučio i zip line odakle se pruža nevjerovatan pogled na guste šume i kristalnu rijeku. Našim čitaocima ću preporučiti da probaju i tradicionalne specijalitete, kako bi stekli kompletan doživljaj o Crnoj Gori”, dodao je Raleigh.

U okviru putovanja po Crnoj Gori, imali su priliku da uživaju u krstarenju Skadarskim jezerom, a upoznavanje sa bogatstvom biljnog i životinjskog svijeta je, kako smatra, nevjerovatno iskustvo.

“Osjećao sam se tako smireno dok smo krstarili jezerom, kao da sam se povezao sa prirodom na neki drugačiji način. To je definitivno mjesto o kojem ću pisati i koje ću preporučiti svim ljubiteljima prirode i avanture”, zaključio je Raleigh.

Podršku u organizaciji studijske posjete dali su strateški partner NTO-a – turistička agencija Gold travel, lokalne turističke organizacije Bara i Nikšića, kao i Nacionalni parkovi Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije