fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCrna Gora spremna da dostavi sve epidemiološke podatke

Crna Gora spremna da dostavi sve epidemiološke podatke

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora je otvorena za dostavljanje svih epidemioloških i ostalih zdravstvenih podataka ruskim partnerima, kako bi se uvjerili u epidemiološku situaciju u zemlji, saopštila je državna sekretarka za turizam u Ministarstvu ekonomskog razvoja Ivana Đurović.

Ona je, komentarišući izjavu predsjedavajućeg ruske Dume Viacheslava Volodina, da Crnu Goru prvo moraju posjetiti ruski stručnjaci jer nije spremna da primi turiste, kazala da je zdravlje crnogorskih građana i svih turista koji dolaze u Crnu Goru prioritet.

Đurović je, kako je saopšteno iz Ministarstva, saopštila da je Crna Gora otvorena za dostavljanje svih epidemioloških i ostalih zdravstvenih podataka ruskim partnerima.

“Ako smatraju da treba da se uvjere na licu mjesta, spremni smo i da primimo delegaciju ruskih stručnjaka, koja bi se uvjerila u stanje i dinamiku epidemiološke situacije, koja, nasuprot mnogih zemljama u Evropi, bilježi pozitivan trend”, rekla je Đurović.

Ona je navela da su u Vladi sigurni da će, između ostalog i uz pomoć ruskih vakcina, spremno dočekati turističku sezonu.

Najčitanije