fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCrna Gora ponosna što je domaćin najvećeg događaja digitalne transformacije u regionu

Crna Gora ponosna što je domaćin najvećeg događaja digitalne transformacije u regionu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora je spremna i ponosna što će od ponedjeljka biti domaćin Digitalnog samita Zapadnog Balkana, najvećeg događaja digitalne transformacije u regionu, saopštila je ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamara Srzentić.

Ona je kazala da će Digitalni samit učiniti društvo boljim, postaviti nove standarde i pokrenuti djelotvorne promjene, kako bi što prije ostvarili zajedničku ideju o budućnosti u Evropskoj uniji (EU).

Srzentić je navela da će na Digitalnom samitu, koji će od ponedjeljka do srijede biti održan u Podgorici, šest ekonomija sa više od 90 govornika, predstavnika svjetske ekonomije, udružiti snage kako bi izgradili mostove, postavili nove standarde i pokrenuli djelotvorne i značajne promjene naprijed, prenosi PR Centar.

“Ova konferencija je o tehnologijama koje će učiniti društvo boljim za sve nas. Ovo je vrhunac povezanosti inovacija u javnom sektoru, čime se podiže ljestvica koja nas tjera na veliko i odvažno razmišljanje i povezivanje više tačaka”, poručila je Srzentić.

Ona je saopštila da je Crna Gora ponosna što će biti domaćin najvećeg događaja digitalne transformacije u regionu.

“Biće ovo nevjerovatna odskočna daska za Crnu Goru i region. Na samitu smo brojnim sesijama pokrili četiri najbitnije oblasti – digitalne vještine, digitalnu ekonomiju, infrastrukturu i povezanost, usluge povjerenja i informatičku bezbjednost”, kazala je Srzentić.

O tome će, kako je dodala, govoriti, lideri iz cijelog svijeta, koji postavljaju standarde i pomjeraju granice sa modernim, digitalnim uslugama i iskustvima, dok grade snažne i pravične organizacije usmjerene na ljude, zajednice i pokrete.

Srzentić je poručila da je za uspjeh potrebna uključenost cijele zajednice.

“Ponosna sam na trud koji ulažu naši timovi. Udružili smo snage u ovim izazovnim vremenima i dali sve od sebe. Naš tim će s ponosom predstaviti najnovije inicijative koje pokrećemo i na kojima smo neumorno radili tokom protekle godine – Montenegro Digital, Digitalnu akademiju, Code for Montenegro, Program digitalnih nomada, regionalne sporazume o sajber bezbjednosti i još mnogo toga”, kazala je Srzentić.

Cilj je, kako je dodala, da se ubrza razvoj jedinstvenog regionalnog tržišta.

“Dijelimo zajedničku ideju o budućnosti EU, a na četvrtom samitu o digitalnim tehnologijama poslaćemo snažnu poruku i pokazati našu predanost zajedničkom napretku u svim područjima, koja će život naših građana učiniti boljim”, zaključila je Srzentić.

Link za registraciju je https://bit.ly/DSWB_Registration

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije