fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCrna Gora očekuje turiste iz Slovačke

Crna Gora očekuje turiste iz Slovačke

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović pozvala je turiste iz Slovačke da dođu u Crnu Goru i dodala da je epidemiološka situacija u zemlji značajno bolja.

Ona je na sastanku sa ambasadorom Slovačke, Borisom Gandelom, kazala da je broj oboljelih u padu, dok se masovna vakcinacija sprovodi u punom kapacitetu.

Borovinić Bojović je, kako je saopšteno iz Ministarstva, podsjetila da je Crna Gora obezbijedila besplatne PCR testove turistima kojima je taj test potreban za povratak u matične zemlje, kao i da su hotelijeri deset odsto svojih prostornih kapaciteta opremili za goste koji eventualno obole od koronvirusa.

Prema njenim riječima, obezbijeđeno je i besplatno bolničko liječenje za sve kojima bude neophodan taj vid zdravstvenog tretmana.

Borovinić Bojović je saopštila da su crnogorski turistički poslenici spremni i da sa zadovoljstvom očekuju goste, ali i da postoji doza opreza i da se konstantno pomno prati epidemiološka situacija.

Gandel je pohvalio napore i angažovanje zdravstvenog sistema, navodeći da se Crna Gora odgovorno i odlučno bori sa pandemijom izazvanom virusom Covid-19, što je preporučuje kao sigurnu turističku destinaciju.

On je saopštio da postoji veliko interesovanje građana Slovačke da svoj odmor provedu u Crnoj Gori i iskazao spremnost te zemlje da kroz donaciju obezbijedi određene količine PCR testova.

Na sastanku je dogovoreno skoro potpisivanje memoranduma o saradnji između resornih ministarstva, u cilju unapređenja saradnje u oblasti zdravstva između dvije zemlje.

Najčitanije

Gutić: Glasanje u PSSE jasan zaokret u spoljnoj politici

Podgorica, (MINA) – Glas predstavnice vladajuće većine u Parlamentarnoj Skupštini Savjeta Evrope (PSSE) Maje...