fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCrna Gora na međunarodnoj turističkoj berzi u Londonu

Crna Gora na međunarodnoj turističkoj berzi u Londonu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna turistička organizacija (NTO) predstavlja crnogorsku ponudu na svjetskoj berzi putovanja World Travel Market u Londonu.

NTO ponudu predstavlja u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom.

Turistička berza se ove godine održava u hibridnom formatu, od 1. do 3. novembra uživo u Londonu i od 8. do 9. novembra virtuelno.

„Riječ je o jednom od vodećih globalnih događaja za turističku industriju, na kojem učestvuju svi sektori turizma – turističke organizacije, turoperatori, turistički agenti, avio-kompanije, hoteli, PR agencije, mediji“, navodi se u saopštenju NTO.

Ova međunarodna turistička berza okuplja više od 51 hiljadu međunarodnih turističkih profesionalaca iz 182 zemlje. Ove godine se održava pod sloganom Reconnect. Rebuild. Inovate i ima za cilj povezivanje turističke zajednice i obnavljanje turističke industrije.

Delegaciju Crne Gore predvodi direktorica NTO, Ana Tripković Marković, koja će se tokom trajanja berze sastati sa predstavnicima uticajnih globalnih medija među kojima je BBC Global, kao i sa predstavnicima vodećih britanskih medija specijalizovanih za oblast turizma kao što su National Geographic Traveller, Travel Bulletin, Citizenne Femme, Travel Begins at 40, Food&Travel, Family Traveller, Travel Mole, Alliance Bulletin, Sidetracked i drugi.

“Takođe, predstavnici NTO održavaju sastanke sa britanskim turoperatorima među kojima su Jet2.com & Jet2holidays, Easyjet Holidays, Thomas Cook, Newmarket Holidays, Cheritabel Travel, Trailfinders, Broadway Travel, Vaccay, Exsus Travel, kao i sa mnogim relevantnim kompanijama u turizmu među kojima su eDreams i Last Minute, te sa brojnim influenserima, blogerima, freelance novinarima i fotografima koji su od važnosti za promociju putem digitalnih kanala”, rekli su iz NTO.

Oni će tokom sastanaka predstaviti ponudu destinacije i razmatrati mogućnosti za saradnju na planu promocije, prije svega na tržišu Velike Britanije, ali i na ostalim emitivnim tržištima, s obzirom na globalni karakter turističke berze.

NTO će dodatno promovisati ponudu destinacije putem distribucije nekoliko tematskih saopštenja britanskim medijima.

Iz NTO-a su podsjetili da tržište Velike Britanije spada u red tržišta prvog prioriteta za Crnu Goru i da je po broju turista koji posjećuju crnogorsku destinaciju među najzastupljenijim kada su u pitanju evropske zemlje.

U periodu od 2015. do 2019. godine Crna Gora bilježi konstantan porast broja britanskih turista.

„Tokom 2019. godine zabilježena je oko 30 odsto veća posjeta sa ovog tržišta u poređenju sa 2018. Imajući u vidu da je od 11. oktobra ove godine Crna uklonjena sa crvene liste zemalja za ulazak u Veliku Britaniju, očekuje se postepeni oporavak prometa i povratak britanskih turista“, naveli su iz NTO.

Na štandu Crne Gore svoju ponudu predstavljaju lokalne turističke organizacije Budve i Bara, Hotelska grupa (HG) Budvanska rivijera, hotel Blue Kotor Bay i turistička agencija Montenegro Tourist Service.

U virtuelnom dijelu sajma, koji se održava naredne sedmice, učestvovaće TO Kotor, hoteli Lazure Marina & Hotel, Huma Kotor Bay, turističke agencije Balkanica, Montenegro Adventures, Talas Montenegro, kao i Lipska pećina.

Na sajmu su prisutni i predstavnici nacionalnog avio-prevoznika Air Montenegro

“Učesnici turističke berze u Londonu u prilici su da uživo i putem online platforme prate konferencije i forume na kojima učestvuju lideri i stručnjaci iz sektora, a koje se bave nekim od problema sa kojima se suočava sektor turizma danas”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...