fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCrna Gora ima ogroman potencijal za dalji razvoj

Crna Gora ima ogroman potencijal za dalji razvoj

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora je atraktivna turistička destinacija i ima ogroman potencijal za dalji razvoj, što je velika šansa za aviokompanije kakva je EasyJet, saopšteno je na sastanku premijera Duška Markovića i predstavnika kompanija EasyJet, EasyJet Holidays i Karisma Hotels&Resorts.

„Vlada je snažno posvećena razvoju turizma i poboljšanju sveukupne infrastrukture, kao ključnog preduslova za dalji napredak te privredne grane“, kazao je Marković.

Iz Vladine Službe za odnose s javnošću saopšteno je da je Marković podsjetio na planove za valorizaciju aerdroma u Podgorici i Tivtu, koji su od ključnog značaja za dalji razvoj turizma, s obzirom na to da je Crna Gora pretežno avio destinacija.

Marković je naveo da je Vlada otvorena za strateško partnerstvo sa EasyJetom, koji je, prema riječima izvršnog direktora Johana Lundgrena, zaintersovan za dugoročne investicije.

Ta kompanija je, preko EasyJet Holidaysa, zainteresovana da ponudi klijentima jedinstvenu ponudu za odmor u Crnoj Gori, gdje cijeni partnerstvo sa Karisma Hotels&Resortsom koji ima hotelski kompleks u Ulcinju.

EasyJet se, kako je saopšteno, smatra jednom od najkvalitetnijih lowcost kompanija. Ta kompanija je u Evropi drugi najveći avioprevoznik sa preko hiljadu linija, izuzetnom operativnosti i niskim troškovima poslovanja.

EasyJet je do sada u Crnu Goru dovezao oko 60 hiljada turista letovima iz Londona i Mančestera za Tivat, kao i letovima iz Ženeve.

U toj kompaniji smatraju da potencijali Crne Gore i posebno njena pozicija u regionu, daju uslove za dalji dugoročniji razvoj i povećanje broja turista.

Najčitanije