fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryČelebić gradi hotel visoke kategorije u Mojkovcu

Čelebić gradi hotel visoke kategorije u Mojkovcu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanija Čelebić iz Podgorice kupila je zemljište od privatnih vlasnika pored Hrama Hristovog Roždestva u Mojkovcu, gdje planira da izgradi hotel visoke kategorije, potvrdio je predsjednik Opštine Ranko Mišnić.

“Kompanija Čelebić je kupila oko hektar zamljišta od privatnih vlasnika na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Mojkovcu, sa namjerom da tu izgradi hotel visoke kategorije, koji će biti u lancu jedne od vodećih svjetskih kompanija u turizmu InterContinental Hotels Group (IHG). Mi smo izdali urbanističko-tehničke uslove za čitav taj prostor”, rekao je Mišnić Dnevnim novinama.

On je kazao da će tu biti konkurs za idejno rješenje, ali je već jasno da to kompanija Čelebić dobija, jer je lokacija u njihovom vlasništvu.

“Siguran sam da će do proljeća sva papirologija biti završena i da će tada početi izgradnja hotela”, kazao je Mišnić.

Spremnost kompanije Čelebić da gradi hotel visoke kategorije, prema riječima Mišnića, nije slučajna, niti je bazirana na posebnom entuzijazmu, već na planovima i projektima koji su, na bazi potencijala u oblasti turizma u Mojkovcu, već u fazi realizacije.

“Imamo izuzetne turističke potencijale. Priroda nam ih je dala, ali to samo po sebi nikad nije bilo dovoljno. Trebalo je nešto konkretno raditi na valorizaciji tog blaga i kod nas se, zahvaljujući Vladi, a to nije politička parola, počelo sa izgradnjom ski-centra na Bjelasici, koji će biti jedan od vodećih skicentara u regionu, pa i šire”, precizirao je Mišnić.

On je ocijenio da je upravo gradnja ski-centra Žarski, što Vlada finansira sa nekoliko desetina miliona EUR, postali mamac za investitore.
“Zbog toga je i ugledna kompanija Čelebić odlučila da gradi hotel kod nas”, dodao je Mišnić.

Prema njegovim riječima, Mojkovac ima i veći broj zainteresovanih investitora iz inostranstva.

“Priča o ski-centru je privukla i lokalne investitore. Grade se, evo dvije godine, kampovi i proširuju smještajni kapaciteti, a i turista je sve više. Ljetos, recimo, teško je bilo naći slobodan turistički krevet u Mojkovcu. Sve to je potvrda da smo mi kada smo, svojevremeno, odlučili da turizam bude naš strateški pravac razvoja bili potpuno u pravu”, kazao je Mišnić.

Najčitanije

SNP

Kaluđerović: Bez odlaganja uvesti Amber Alert sistem

Podgorica, (MINA) - Poslanica Socijalističke narodne partije (SNP) Slađana Kaluđerović pozvala je Vladu i...