fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCEDIS tužio Anagustu zbog neovlašćenog preuzimanja struje

CEDIS tužio Anagustu zbog neovlašćenog preuzimanja struje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Pred Privrednim sudom u toku je spor između budvanske kompanije Anagusta i Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), zbog neovlašćenog preuzimanja električne energije, odnosno krađe struje.

Кako su saopštili iz CEDIS-a, protiv te budvanske kompanije vode se četiri postupka, a ukupno se potražuje 18,82 hiljade EUR, piše Dan.

„Protiv korisnka Anagusta podnijeta su četiri predloga za izvršenje, na ukupan iznos od 18,82 hiljade EUR, zbog neovlašćenog preuzimanja električne energije. Jedan od četiri predloga za izvršenje po prigovoru korisnika prešao je u parnični postupak i vodi se pred Privrednim sudom, a iznos duga je 12,77 hiljada EUR“, rekli su Danu iz CEDIS-a.

Naime, osnivač i vlasnik kompanije Anagusta iz Budve je kontroverzni nikšićki biznismen Branislav Brano Mićunović.

Ročište u ovom postupku je odloženo početkom prošle sedmice pošto su pravni zastupnici obije strane istakli da se traži rješenje za izmirenje duga, te da će se održati sastanak, kao i da će o eventualno postignutom dogovoru u narednom periodu obavijestiti sud.

Iz CEDIS-a su kazali da nije riječ o pregovorima, već da se radi na eventualnom vansudskom poravnanju.

„Nije riječ o pregovorima, već se tuženi interesovao o mogućnostima vansudskog poravnanja, što podrazumijeva priznanje duga u cjelosti, kao i troškova postupka koji su nastali do dana zaključenja poravnanja“, naveli su iz CEDIS-a.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije