fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCBCG postala član Mreže za ozelenjavanje finansijskog sistema

CBCG postala član Mreže za ozelenjavanje finansijskog sistema

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Centralna banka (CBCG) postala je član Mreže za ozelenjavanje finansijskog sistema /Network for Greening the Financial System/ (NGFS).

Iz CBCG su rekli da je Mreža za ozelenjavanje finansijskog sistema međunarodna organizacija čiji su članovi centralne banke razvijenih i zemalja u razvoju, a u njenom radu, u svojstvu posmatrača, učestvuju i ključne supervizorske institucije na globalnom nivou – Međunarodni monetarni fond, Svjetska, kao i Banka za međunarodna poravnanja.

„Učlanjenjem u ovu grupaciju i prethodnim usvajanjem politike u vezi sa izazovima klimatskih promjena, CBCG potvrđuje odlučnost da vodi politiku usmjerenu na snaženje otpornosti finansijskog sistema na izazove klimatskih promjena“, navodi se u saopštenju.

CBCG će, kroz članstvo u ovoj grupaciji i komunikaciju i saradnju sa međunarodnim partnerima, razmjenjivati iskustva i najbolje prakse u oblasti upravljanja klimatskim rizicima u finansijskom sistemu i mobilisanju kapitala za zelena i niskokarbonska ulaganja, što će doprinijeti bržoj tranziciji ka održivoj i zelenijoj ekonomiji.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

SNP

Kaluđerović: Bez odlaganja uvesti Amber Alert sistem

Podgorica, (MINA) - Poslanica Socijalističke narodne partije (SNP) Slađana Kaluđerović pozvala je Vladu i...