fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCarević: Zadovoljan sam turističkom sezonom

Carević: Zadovoljan sam turističkom sezonom

Budva, (MINA-BUSINESS) – Predsjednik Opštine Budva, Marko Carević, saopštio je da je zadovoljan tokom ljetnje turističke sezone s obzirom na cjelokupnu situaciju sa koronavirusom i najave u predsezoni.

On je agenciji Mediabiro rekao da ostaje žal zbog velikog prisustva covida, što je nešto što je moralo da se desi.

“Ja sam čak očekivao i veći broj zaraženih. Moralo se rizikovati ako uzmemo u obzir da prošle godine nije bilo turističke sezone. Procenat zaraženih kovidom bio je isti i kod nas koji nijesmo imali turističku sezonu i u državama u komšiluku koji su je imali“, rekao je Carević.

On smatra da je Vlada donijela hrabru i jedino moguću odluku, a to je da otvori granice.

„Cijeneći da nema dovoljno novca iz budžeta države da se pomogne ljudima, naši sugrađani koji žive od turizma su bukvalno dovedeni na rub egzistenije i ta situacija je opravdavala ovakvu odluku“, rekao je Carević i dodao da se nada da će se u narednom periodu uspješno izboriti sa covidom.

On je kazao da je puno zlonamjernog informisanja.

„Priča se zašto nijesmo tražili lockdown. Ako se malo bavimo matematikom znaćemo da smo u februaru kada sam tražio lockdown na 25 hiljada do 28 hiljada stanovnika imali oko 1,16 hiljada osoba sa covidom. U periodu prije deset dana imali smo oko 100 hiljada ljudi na budvanskoj rivijeri i oko 700 zaraženih. Pokušavamo da omogućimo da naši sugrađani koji se bave turizmom imaju uspješnu postsezonu“, rekao je Carević.

On je pozvao sve ljude na vakcinaciju kako bismo što prije izašli iz ove situacije.

Carević je kazao da su ove godine u Crnoj Gori boravili gosti iz regiona koji su slabije platežne moći.

„Ipak se moglo raditi i obezbijediti da prebrodimo sve ovo i da svi zajedno uspješno preživimo jesen do sljedeće sezone“, poručio je Carević.

On je komentarisao i ovogodišnji Sea Dance festival koji je održan na plaži Buljarica od 26. do 29. avgusta.

„Festival se održao, a nažalost vremenske prilike nikome nijesu išle na ruku – zato su pokazatelji takvi kakvi jesu. U svakom slučaju mi podržavamo sve što je u interesu turističke sezone. Mi smo uradili ono Što je do nas. Uvijek treba biti zadovoljan, a sigurno da sve može bolje“, zaključio je Carević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije