fbpx
NaslovnicaMINA BusinessČanj dobija pouzdanije napajanje električnom energijom

Čanj dobija pouzdanije napajanje električnom energijom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) danas je pustio u rad novu trafostanicu 10/0.4 kV Markičići u Čanju, koja će značajno unaprijediti kvalitet napajanja korisnika električnom energijom u tom turističkom naselju.

Iz CEDIS-a su objasnili da to podrazumijeva manji broj prekida i oštećenja, naročito u periodu preopterećenja, koja su aktuelna tokom špica sezone.

Vrijednost investicije iznosi 58,5 hiljada EUR, a investitor je CEDIS.

Glavni inženjer za vođenje projekata u CEDIS-u, Vojislav Vukadinović, koji je pratio realizaciju projekta, kazao je da je sve završeno pred početak glavne turističke sezone, što je u skladu sa zacrtanim planovima.

“Trafostanica Markičići snage 1 x 630 kVA je montažno betonska sa spoljnim opsluživanjem i veoma je važan energetski objekat koji će umnogome poboljšati složene naponske prilike u Čanju, omogućiti adekvatan odgovor ubrzanom razvoju tog mjesta i priključenju novih korisnika”, naveo je Vukadinović.

On je dodao da je poseban akcenat stavljen na kvalitetno uklapanje u niskonaponsku mrežu, što je izgradnjom još četiri SKS izvoda realizovala Služba održavanja Regiona 4.

Glavni inženjer u održavanju mreže Regiona 4, Milan Vojvodić, kazao je da puštanjem TS 10/0.4 kV Markičići sa uklapanjem u 10 kV I 0.4 kV mrežu, direktno poboljšanje naponskih prilika već narednih dana mogu očekivati korisnici iz naselja Čanj dva i Markičić.

“Novim energetskim objektom, umnogome će biti rasterećena postojeća trafostanica sa koje se napajaju ulica Čanj dva i Smokvina ulica, pa će i taj dio dobiti sigurnije i pouzdanije napajanje električnom energijom”, saopštio je Vojvodić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

institut simo milosevic

Rakčević spreman da državi proda akcije Instituta Igalo za pet miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Privrednik Žarko Rakčević, koji je i jedan od manjinskih akcionara Instituta...