fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBudvanska rivijera prvostepeno izgubila spor od Sveti Stefan hotela

Budvanska rivijera prvostepeno izgubila spor od Sveti Stefan hotela

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Sutkinja Privrednog suda, Radmila Perović, usvojila je tužbeni zahtjev kompanije Sveti Stefan hoteli da joj Budvanska rivijera isplati 115,7 hiljada EUR, što je dio zakupnine naplaćene od Adriatic propertiesa za treći kvartal 2019. godine.

Bivši direktor Sveti Stefan hotela, Miško Rađenović, je tokom postupka naveo da prilikom restrukturiranja Budvanske rivijere nije bilo govora o tome ko će naplatiti taj iznos, a ni kasnijeg dogovora, zbog čega je prepušteno sudu da utvrdi kome on pripada, piše Pobjeda.

Restrukturiranje Budvanske rivijere rezultiralo je osnivanjem Sveti stefan hotela sa zadatkom praćenja realizacije i naplate po ugovora o zakupu Svetog Stefana i Miločera.

Bivša direktorica Budvanske rivijere, Katarina Kažanegra, pred sudom je navela da su prava iz ugovora na Sveti Stefan hotele prenijeta njenim osnivanjem, te da je automatski „stvorena obaveza za prihodovanje prve sljedeće rente“, imajući u vidu da je zakupninu za treći kvartal ta kompanija naplatila početkom jula.

Iz Sveti Stefan hotela tvrde da im taj iznos pripada od momenta osnivanja, pa su tražili isplatu za period od 26. avgusta do 30. septembra 2019. godine. Budvanska rivijera je bila stava da im taj novac ne pripada, jer obaveza za kvartalnu rentu dospijeva 1. jula, kada Sveti Stefan hoteli nijesu bili osnovani.

Dodatno su ukazivali da su za porez na nepokretnost za tu godinu platili 173,4 hiljade EUR i još 50 hiljada prilikom osnivanja tog preduzeća. Iz novoosnovane kompanije su to smatrali irelevantnim, navodeći da se porez utvrđuje vlasniku nepokretnosti na prvi dan godine za tu godinu, zbog čega je Budvanska rivijera i bila dužna da ga plati.

Nijesu, kako su tvrdili, od značaja ni uplate za osnivanje, imajući u vidu da su plaćene u skladu sa odlukom Budvanske rivijere, te nemaju veze sa ovim dugom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije