fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBoriti se za dostojanstven život svakog građanina

Boriti se za dostojanstven život svakog građanina

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Borba za dostojanstven život svakog građanina Crne Gore mora postati središnja tema društva, saopštio je predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP), Raško Konjević i dodao da će ta stranka kao i do sada dati puni doprinos da do toga dođe.

On je, u prvomajskoj čestitki građanima Crne Gore, kazao da su praznici poput Dana rada uvijek dobra prilika da se svi podsjete što su zajedno, kao društvo, političke partije ili pojedinci uradili da onima koji stvaraju u zemlji svakodnevni život bude kvalitetniji, da imaju bezbrižnu mladost i sigurnu starost.

“SDP, kao najstarija ljevičarska partija na političkoj sceni Crne Gore, se u proteklih godinu trudila da problemi i izazovi sa kojim se suočavaju svi građani naše zemlje budu u fokusu našeg društva i političke scene. Nažalost, neke druge teme su postale dominantne, ali smo istrajali da kroz javno djelovanje i kroz zakonodavnu aktivnost doprinesemo da se usvoji nekoliko bitnih zakonskih rješenja”, naveo je Konjević.

On je kazao da je u protekloj godini poslije snažne kampanje koju su vodili usvojen inovirani Zakon o penzijsko-invalidskom osiguranju, kojim su značajno poboljšani uslovi za buduće i sadašnje penzionere, a povećana je i minimalna penzija.

“Takođe, snažno smo se borili za povećanje minimalne plate i predstavlja nam zadovoljstvo što će se i to ostvariti za par mjeseci”, dodao je Konjević.

Nažalost, kako je rekao, nije bilo političke volje da se ostali zakonski akti koje su predlagali usvoje, ali će SDP insistirati na paketu od 12 reformsko-socijalnih zakona koji su u skupštinskoj proceduri, kako bi se smanjili porezi i doprinosi na plate, povećala primanja zdravstvenih radnika, smanjile akcize na gorivo i stopa poreza na dodatu vrijednost (PDV) na struju i pomogla mala i srednja preduzeća.

“Naša partija će, kao i do sad, ostati pouzdan partner sindikatima i radničkim udruženjima u borbi za njihova prava. Zbog toga svim građanima Crne Gore, s poštovanjem i iskreno, u ime Socijaldemokratske partije i svoje lično želim srećan Prvi maj”, zaključio je Konjević.

Najčitanije