fbpx
NaslovnicaGlavna vijestBojanić zadovoljan planovima potencijalnih koncesionara

Bojanić zadovoljan planovima potencijalnih koncesionara

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Interesovanje potencijalnih koncesionara za Aerodrome Crne Gore nije splasnulo uprkos novonastaloj situaciji u vezi sa pandemijom koronavirusa, saopštio je ministar kapitalnih investicija, Mladen Bojanić i dodao da je zadovoljan njihovim razmišljanjima i planovima.

„Ja mislim da dijelim stav kolega da smo jako zadovoljni onim što smo čuli. To je jedan dio priče, a sad treba unutar Vlade nekoliko resornih ministara vezano za ovaj predmet i cijela Vlada da vidimo u kom pravcu ćemo dalje da radimo“, kazao je Bojanić novinarima nakon sastanka sa tri kvalifikovana ponuđača za koncesije.

On je podsjetio da je prethodna vlada raspisala tender za koncesije za oba crnogorska aerodroma, a da je nova vlast htjela da čuje potencijalne buduće koncesionare.

„Situacija se promijenila, ali na našu sreću, koliko vidim interesovanje nije splasnulo. Oni su svi iskazali interes i radi se o renomiranim kompanijama. Puno sam novih stvari saznao, ne mogu o detaljima, jer su to njihovi planovi i rađene su tri odvojene prezentacije da ne bi čuli jedni druge“, rekao je Bojanić.

On je objasnio da je u pitanju međuprostor i da nijesu počeli drugu fazu.

„Htjeli smo da vidimo nakon svih ovih dešavanja vezano za pandemiju i potpuno drugačije okolnosti u vezi sa vazdušnim saobraćajem sada i prije godinu i po njihova razmišljanja i planove“, naveo je Bojanić.

Prema njegovim riječima, uvijek postoje druge opcije.

„Treba dobro da izmjerimo da li ćemo ići sa ovim postupkom ili prekinuti pa u nekoj drugoj fazi eventualno ponovo sa koncesijama ili ćemo sami raditi modernizaciju aerodroma. Svi imamo isti stav da aerodromi moraju da budu modernizovani, da u stanju u kakvom jesu ne zadovoljavaju sve potrebe i naročito ukoliko idemo na razvoj elitnog turizma, potrebni su nam bolji i razvijeniji aerodromi“, saopštio je Bojanić.

On je dodao da će to sve morati da dobije i podršku Skupštine.

„Ne zaboravimo da je to jako krupno pitanje za Crnu Goru i mislim da u jednoj fazi će biti korisno da konsultujemo Skuptšinu, makar preko klubova popslanika da vidimo šta oni misle o ovome. To je pitanje koje treba podijeliti sa svima koji vrše vlast u Crnoj Gori“, rekao je Bojanić.

On je, odgovarajući na pitanje koja je opcija prema njegovom mišljenju bolja, kazao da bi to zadržao za sebe jer ne donosi odluke sam.

Nekadašnje Ministarstvo saobraćaja je u oktobru 2019. godine objavilo javni poziv za podnošenje prijava za pretkvalifikaciju za dodjelu koncesije za aerodrome.

U pretkvalifikacionoj proceduri kvalifikovala su se južnokorejska kompanija Incheon International Airport, luksemburška Corporacion America Airports i francusko-turski konzorcijum ADP-TAV.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije