fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBojanić: Marković otužnim patriotizmom pokušava da opravda kršenje zakona

Bojanić: Marković otužnim patriotizmom pokušava da opravda kršenje zakona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Duško Marković pokušava da otužnim patriotizmom opravda kršenje domaćih zakona, varanje evropskih partnera i za sada, 170 miliona EUR duga Montenegro Airlinesa (MA), saopštio je ministar kapitalnih investicija, Mladen Bojanić.

“Očekivano, u odgovorima na moja pitanja opet ste pokušali da otužnim patriotizmom opravdate kršenje domaćih zakona, varanje evropskih partnera i, za sada, 170 miliona EUR duga MA koji ste nam ostavili”, napisao je Bojanić na svom Twitter nalogu.

On je reagovao na navode Markovića koji je kazao da je prethodna Vlada dala pomoć MA isto kako su to radile i druge zemlje Evropske unije. Marković je dodao da su tako spašavali zajedničku kuću, zaposlene i njihove porodice.

Bojanić je rekao da su, srećom, građani Crne Gore i međunarodna zajednica to već prepoznali, a državni organi će vrlo brzo, baveći se tim slučajem, biti u prilici da pokažu svoju profesionalnost.

Agencija za zaštitu konkurencije (AZK) je utvrdila da je državna pomoć dodijeljena MA u 2018. i 2019. godini bila nezakonita, odnosno nije usklađena sa Zakonom o kontroli državne pomoći.

Najčitanije

USSCG: Saopštenje MPNI zabrinjavajuće i za osudu

Podgorica, (MINA) – Saopštenje Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) da je granski štrajk...