fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBogdanović: Porazni rezultati ekonomske politike Vlade

Bogdanović: Porazni rezultati ekonomske politike Vlade

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Rezultati ekonomske politike Vlade su porazni, ocijenio je generalni sekretar Demokratske partije socijalista (DPS), Aleksandar Bogdanović i dodao da izvršna vlast nema ni strategiju ni znanje za upravljanje elementarnim ekonomskim procesima.

“Više od deset hiljada građana koji su ostali bez posla, rast državnog duga za više od pola milijarde EUR i rekordan ekonomski pad u Evropi, neki su od najznačajnijih rezultata ekonomske politike Vlade od decembra do danas”, naveo je Bogdanović u saopštenju.

Prema njegovim riječima, ekspertska politika dovela je i do skoka cijena gotovo svih osnovnih namirnica, pri čemu cijene goriva polako dostižu istorijske rekorde, a srazmjerno tome, standard građana iz mjeseca u mjesec je u sve većem padu.

“Sredstva iz enormnih javnih zaduženja, koja se sprovode u potpunoj tajnosti, ne koriste se za razvojne projekte, već se taj novac koristi za neracionalnu potrošnju”, rekao je Bogdanović.

On je saopštio da je ekonomski pad od 6,4 odsto najveći u Evropi, te da je u Skupštini u posljednjem momentu osujećen tajni plan da se država zaduži još 900 miliona EUR.

Bogdanović smatra da je tjeranje investitora i gašenje dojučerašnjih centara elitnog turizma još jedan od rezultata Vladine politike.

On je rekao da je više gnijevnih građana kojima su ugrožene djelatnosti, pri čemu stočari i dalje blokiraju ulice, a za njihove probleme, kako je dodao, nikoga iz Vlade nije briga.

“Dok se dočekuje po 800 imaginarnih kazahstanskih turista dnevno, a jedini najavljeni infrastrukturni projekti tokom pola godine su rekonstrukcije bogomolja, više je nego jasno da ova Vlada nema ni strategiju ni znanje za upravljanje elementarnim ekonomskim procesima”, zaključio je Bogdanović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije