fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBMW izvozi najviše automobila u SAD

BMW izvozi najviše automobila u SAD

Berlin, (MINA-BUSINESS) – Njemački proizvođač automobila BMW najveći je izvoznik automobila u Sjedinjene Američke Države (SAD) po vrijednosti već petu godinu zaredom sa izvozom od preko 8,4 milijarde USD.

Kompanija je saopštila da je izvezla 234,69 hiljada svojih sportskih vozila i kupea serije X iz svoje fabrike Spartanburg u Južnoj Karolini tokom prošle godine, prenosi B92.

Predsjednik i izvršni direktor kompanije BMW, Knudt Flor, kazao je da uprkos neprestanoj neizvjesnosti u vezi sa trgovinom i taksama, fabrika Spartanburg i dalje pozitivno doprinosi trgovinskom bilansu SAD-a.

Izvještaj o izvozu dolazi u vrijeme kada je američki predsjednik Donald Trump zaprijetio da će nametnuti takse na uvoz automobila i auto-djelova do 25 odsto.

Proizvođači automobila, međutim, upozoravaju da bi se takvom taksom na uvezene automobile i djelove dodavale hiljade USD za troškove vozila i potencijalno uništila američka ekonomija, jer su auto-kompanije smanjile broj radnih mjesta kako bi zadržale profit.

Ministar trgovine Južne Karoline, Bobby Hitt, kazao je da izuzetno partnerstvo između BMW-a i Južne Karoline i dalje napreduje.

“To se vidi i iz činjenice da naša država ostaje lider u izvozu završenih putničkih vozila”, rekao je Hitt.

Najčitanije