fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBlokiran račun Montenegrobonusa

Blokiran račun Montenegrobonusa

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Privredni sud blokirao je račun državnog preduzeća Montenegrobonus, kako bi naplatio potraživanje Kombinata aluminijuma (KAP) u stečaju, saopšteno je Vijestima iz Ministarstva kapitalnih investicija.

Račun je u blokadi od 21. marta, što je zvanično objavila Centralna banka (CBCG) na listi blokiranih računa. Iznos blokade je 1,27 miliona EUR.

Stečaj je u KAP uveden 2013. godine na zahtjev Ministarstva finansija, a blokada računa dolazi nakon skoro osam godina.

„Račun Montenegrobonusa je blokiran po odluci Privrednog suda za približno 1,3 miliona EUR. Radi se o potreživanju KAP-a, što je prilično neobično imajući u vidu da postoji potraživanje Montenegrobonusa prema podgoričkoj fabrici u iznosu od oko 16 miliona EUR. Pošto je KAP u stečaju ne postoje šanse da Montenegrobonus naplati taj iznos“, saopštili su iz Ministarstva.

Oni su objasnili da se račun može odblokirati ako Vlada uplati novac, za šta ima mogućnosti po odluci iz 2013. godine. Vlada se tada obavezala da će izmiriti obaveze Montenegrobonusa, jer je u tom periodu, po njenoj direktivi, bio uključen u upravljačku strukturu KAP-a.

Ministartsvo kapitalnih investicija je tim povodim uputilo više dopisa Ministarstvu finansija, zbog čega se nadaju nalaženju rješenja za deblokiranje računa Montenegrobonusa.

Najčitanije

Na Wall Streetu oprez

Njujork, (MINA-BUSINESS) - Na Wall Streetu su u srijedu berzanski indeksi ostali gotovo nepromijenjeni,...