fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryBivšim radnicima po dvije hiljade EUR 

Bivšim radnicima po dvije hiljade EUR 

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ustavni sud donio je odluku kojom obavezuje Vladu da bivšim radnicima podgoričke fabrike „Radoje Dakić“ u stečaju isplati po dvije hiljade EUR jednokratno.

Ustavni sud je obavezao Privredni da novcem koji dobije u postupku stečaja svakom radniku obezbijedi najveći mogući stepen namirenja novca koji su dobili na osnovu presude Osnovnog suda, pišu Vijesti.

Bivši radnici fabrike više od deceniju čekaju na isplatu potraživanja u iznosu većem od 60 miliona EUR, po osnovu pravosnažne presude donijete u njihovu korist, dok je Ustavni sud prekoračio predviđeni zakonski rok od godinu i po za postupanje prema njihovoj ustavnoj žalbi.

Vlada novac treba da isplati u roku od šest mjeseci od objavljivanja odluke Ustavnog suda u Službenom listu.

Privredni sud treba da obavještava Ustavni o svakoj relevantnoj činjenici u vezi sa stečajnim postupkom, koja utiče ili bi mogla uticati na namirenje podnosilaca ustavne žalbe. Privredni sud treba da nakon završenog stečajnog postupka dostavi Ustavnom izvještaj sa podacima o novčanim iznosima koji su isplaćeni svakom podnosiocu ustavne žalbe.

Najčitanije