fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBivši radnici MA intenziviraće proteste

Bivši radnici MA intenziviraće proteste

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Bivši radnici Montenegro Airlinesa (MA) poručili su da će svijet saznati za njihovu situaciju i da će nakon 3. juna intenzivirati proteste.

“U srijedu se navršilo godinu i po otkako je MA obavio posljednji let, a dva mjeseca prije toga zaposlenima u kompaniji je posljednji put isplaćena plata”, kazali su bivši radnici na protesnoj blokadi saobraćajnice ka podgoričkom aerodormu.

Kako su objasnili, to znači da je preko 20 mjeseci bez ikakvih primanja većina onih koji su svoj radni vijek, ili njegov veći dio, proveli u nacionalnoj avio-kompaniji, prenosi portal Pobjede.

Prema riječima bivših radnika, oni su danas kolateralna šteta pogrešnih odluka, pogrešnog upravljanja i revanšističkog obračuna jedne sa drugom vlašću.

“Izbačeni smo na ulicu bez ponuđenog socijalnog programa kojim bi se ublažio jedan od najtežih momenata u životu svakog čovjeka, a to je gubitak posla. Zato smo danas ovdje i zato smo ovdje posljednjih nekoliko mjeseci – da stalno podsjećamo javnost na nepravdu koja nam je pričinjena i da iznova tražimo da se ona ispravi”, saopštili su predstavnici bivših radnika.

Kako su naveli, dok čekaju da sa novim predstavnicima naroda krenu u priču o rješavanju njihovih problema, ekonomska situacija u zemlji sve je teža – cijene vrtogalvo rastu, a jaz nemaštine sve je dublji.

“Do posla se teško dolazi, kako zbog godina starosti koje nijesu ni dovoljno velike da se može ići u penziju, a ni dovoljno male da bi bili zanimljivi novom poslodavcu, tako i zbog horizontalnih ili vertikalnih premještanja kojima svakodnenvo svjedočimo”, kazali su bivši radnici.

Oni su kazali da će glas o svemu ovome ubrzo poslati i međunarodnim medijima i vazduhoplovnim insitutcijama, da bi, kako su naveli, i svijet čuo za ovaj nimalo zavidan položaj.

“Sljedeće okupljanje najavljujemo za 3. jun, u isto vrijeme, a nakon toga ćemo promijeniti raspored i intenzivirati proteste, za sada na dva puta sedmično”, najavili su bivši radnici.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije