fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBilježe rast broja gostiju

Bilježe rast broja gostiju

Tivat, (MINA-BUSINESS) – Hotel The Chedi Luštica Bay, koji posluje tokom cijele godine, u maju bilježi rast broja gostiju u odnosu na isti period proteklih godina, čak i u odnosu na period prije pandemije.

Gosti su uglavnom iz Srbije, Velike Britanije, Njemačke, Crne Gore, Francuske, Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i Holandije.

Zamjenica direktora prodaja hotela The Chedi Luštica Bay, Leonarda Dedić, kazala je da su srećni što vide povratak MICE turizma, te su u maju imali veliki broj grupnih rezervacija, uglavnom insentive putovanja.

„Pored zahtjeva za kratkotrajnim korišćenjem konferencijskih kapaciteta, uglavnom su grupe koristile naše sadržaje iz ponude aktivnog načina života, što nas posebno raduje. Kada govorimo o ovom segmentu turizma, zastupljeno je tržište Njemačke, Poljske, Francuske, Crne Gore, SAD, Egipta, Velike Britanije, Holandije, Srbije i regiona, a iz oblasti automobilske, informaciono-tehnološke i farmaceutske industrije kao i oblasti gastronomije i upravljanja ljudskim resursima”, saopštila je Dedić.

Iz Luštice Bay su rekli da je sezona u hotelu uveliko počela još u prvoj polovini marta kada je prosječna popunjenost hotela bila 60 odsto, a taj procenat se povećao i do 80 odsto u prosjeku u aprilu. U tom periodu je često bilježena i popunjenost od 100 procenata.

Gosti su u prvim mjesecima ove godine uglavnom dolazili iz Njemačke, Albanije, Crne Gore, Austrije, Srbije i iz ostalih zemalja regiona.

“Ovakvi rezultati su postignuti zahvaljujući bogatoj ponudi hotela, kao i visokom kvalitetu usluge. Za sezonu pred nama imamo velika očekivanja, jer se pored lokalnog i regionalnog tržišta, koje je u poslednje dvije godine veoma dobro razvijeno, u velikom broju vraća naše tradicionalno tržište zapadne i centralne Evrope“, rekla je Dedić.

Ona je objasnila da se, otvaranjem novih avio-linija, naročito onih sa sletanjem na tivatski aerodrom, Crna Gora otvorila i ka istoku, te su sa svojom ponudom i prodajnim aktivnostima zastupljeni i na tim tržištima.

The Chedi Luštica Bay dočekuje ljeto sa bogatim kalendarom, punim gastro, sportskih, umjetničkih i zabavnih sadržaja.

“Novim gastro konceptom pod nazivom Umjetnost ukusa predstavljamo nove menije u svim hotelskim restoranima, tematske gastro večeri kao što su recimo u junu noći paelje i španske gitare, paste i džeza, večeri uz vatru na plaži, degustacione večere, azijski i pizza meni u plažnom restoranu The Rok. Kao najznačajniji među njima se ističe The Kitchen Party – prvi gastro događaj ove vrste u Crnoj Gori, rezervisan za 4. jun“, navela je Dedić.

Taj događaj će se, kako je navela, pamtiti po jedinstvenom iskustvu raznolike ponude na nesvakidašnjim mjestima u hotelu, a goste će zabavljati nekoliko različitih muzičkih izvođača. Karte su trenutno u prodaji.

Od rekreativnih aktivnosti ističu se joga, biciklizam, personalizovani ili grupni treninzi, kajaking, a posebno atraktivan je Aquatlon za djecu i odrasle koji će se održati 19. juna.

The Chedi hotel pored svih najavljenih akivnosti, stalno radi na razvoju novih inicijativa iz oblasti održivog razvoja i humanitarnosti, u koje uključuje i goste hotela, stvarajući zajedništvo i dugoročnu pripadnost.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije