fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBez poskupljenja struje u narednoj godini

Bez poskupljenja struje u narednoj godini

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede (EPCG), Milutin Đukanović, saopštio je da ne bi trebalo da bude poskupljenja struje u narednoj godini, te da neće biti ni restrikcija.

“Iako ne može to bezuslovno da se saopštava, ali sagledavajući sadašnju situaciju, poskupljenja električne energije neće biti ni u sljedećoj godini”, rekao je Đukanović za TV Prva.

Poskupljenja neće biti jer su, kako je naveo, dobro planirali i vodili računa o energetskim bilansima, prenosi Pobjeda.

“Imamo deficite u ljetnjim mjesecima, a suficite u prvom i četvrtom kvartalu. Nažalost, cijene u ljetnjem periodu su bile enormne i izbog toga smo imali i finansijske deficite, a ovih dana sve to “peglamo” i EPCG će biti stabilna i lokomotiva privrednog razboja Crne Gore”, kazao je Đukanović.

On je naveo da nema razloga da se povećava cijena struje i misli da to treba da služi na čast njima u EPCG-u i na zadovoljstvo građana Crne Gore.

Prema njegovim riječima, isključena je i opcija restikcija i kada je, kako kaže, bila mnogo teža situacija u ljetnjem periodu.

“Ako tada nijesmo posezali za restrikcijama, ovih dana nema ni pomena o tome. Mislim da je Crna Gora jedina zemlja u svijetu u kojoj najznačajnija energetska kompanija nije dobila ni cent dotacije od države, a da nije bilo poskupljenja, ni restrikcija”, rekao je Đukanović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije