fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBez ponuda za kupovinu imovine "Radoja Dakića"

Bez ponuda za kupovinu imovine “Radoja Dakića”

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Na javni poziv za kupovinu konstrukcija hala nekadašnje fabrike “Radoje Dakić” ukupne vrijednosti 677 hiljada EUR nije stigla nijedna ponuda, potvrđeno je Pobjedi iz Privrednog suda.

Stečajni sudija Mladen Marković je četvrti put oglasio samo prodaju hala, za koje ni ovog puta nije bilo interesovanja.

Konstrukcije najvećih hala montaže i termičke obrade ukupno površine 13,7 hiljada kvadrata, Marković je nudio po cijenama od 389,5 hiljada odnosno 201,2 hiljade EUR.

Cijene četiri manje hale bile su između 3,8 hiljada do 58 hiljada EUR.

Pozivom je predviđeno da kupac nakon potpisivanja ugovora ima obavezu da pripremi elaborat o uklanjanju objekta i u roku od mjesec, o svom trošku, oslobodi zemljište. Sve hale bilo je moguće kupiti pojedinačno uz depozit od pet odsto od vrijednosti imovine za koju je kupac zainteresovan.

Na prošli oglas stiglo je devet ponuda za hale, ali je Marković prihvatio samo dvije i to kompanije Korming od 50,5 hiljada EUR i Centra za reciklažu Nikšić od 21,3 hiljade EUR. Ostale ponude bile su i do deset puta manje od procijenjene vrijednosti imovine koje Marković nije prihvatio.

Ni ovom prodajom nije ponuđena preostala imovina koju čine urbanističke parcele za izgradnju objekata i za centralne djelatnosti, kao i saobraćajnice i pješačke zone. Do sada je od prodaje imovine prihodovano preko 14 miliona EUR, ali taj novac još nije podijeljen radnicima, zbog prigovora koje su advokati podnijeli na novu Markovićevu odluku o namirenju potraživanja.

Najčitanije