fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBesplatni račun i Erste info za djecu i mlade do 18 godina

Besplatni račun i Erste info za djecu i mlade do 18 godina

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Erste banka je klijentima mlađim od 18 godina ponudila besplatan transakcioni račun i Erste info uslugu (SMS+Viber).

„Erste banka je ukinula naknade za vođenje transakcionih računa od 99 centi mjesečno, kao i na servis Erste info – obavještenja po računu (SMS+Viber), u visini od jednog EUR mjesečno, za klijente mlađe od 18 godina“, navodi se u saopštenju banke.

Uz Erste račun djeca i mladi do 18 godina mogu primati novac, raspolagati mjesečnim džeparcem i na taj način sticati znanja o svijetu finansija i o odgovornom upravljanju novcem.

„Mladim klijentima je na zahtjev dostupna platna kartica Erste Mastercard Debit s njihovim imenom i prezimenom“, kazali su iz banke.

Zamjenica direktora Sektora stanovništva u Erste banci, Danijela Vukoslavović, saopštila je da je upravljanje novcem i troškovima važan dio pripreme za odrastanje.

„Dajući mladima odgovornost koju posjedovanje platne kartice sa sobom nosi, uvodimo ih u svijet finansija i otvaramo priliku da stiču iskustvo upravljanja malim ličnim budžetima. Roditelji, staratelji, bake i djedovi i svi koji svojim dragima uplaćuju džeparac, ili im vole dati rođendanski poklon u novcu, mogu ugovoriti trajni nalog na račun djeteta i uplaćivati sredstva sa svojih računa u Erste banci bez plaćanja naknada“, rekla je Vukoslavović.

Iz banke je saopšteno da platnom karticom Erste Mastercard Debit klijenti uz beskontaktnu tehnologiju mogu obavljati plaćanja na POS terminalima u trgovinama u visini od 40 EUR po transakciji bez unosa PIN-a, a uz unos PIN-a i iznad tog iznosa, u okviru raspoloživog stanja na računu.

„Klijenti koji koriste Apple, iPhone ili iWatch, imaju dostupnu i besplatnu uslugu mobilnog novčanika Apple Pay, kao siguran i bezbjedan način beskontaktnog plaćanja koje se obavlja putem telefona ili drugog uređaja, a u kome je digitalizovana platna kartica“, objasnili su iz banke.

Prvo izdavanje debitne platne kartice koja važi četiri godine je besplatno, dok će reizdavanje i eventualno izdavanje kartice dodatnom korisniku, na primjer roditelju ili staratelju, biti naplaćeno prema važećim tarifama.

„Ukoliko žele da imaju uvid u potrošnju ili prilive na račun djeteta, roditelji ili staratelji mogu ugovoriti slanje Erste info obavještenja i dodatno na svoj broj telefona, prema važećoj tarifi“, kazali su iz banke.

Uz Erste Mastercard Debit platnu karticu kijenti mogu ostvariti posebne popuste na više od 300 prodajnih mjesta u Crnoj Gori i sigurno trgovati online.

„Uvijek je preporuka da se online plaćanja na internetu obavljaju kod provjerenih trgovaca, koje je lako prepoznati, jer na svojim stranama imaju jasno označene simbole Mastercard SecureCode i Mastercard Identity Check, kao garancije privatnosti i zaštite podataka“, dodaje se u saopštenju.

Podizanje gotovine Erste Debit Mastercard karticom je bez provizije na bankomatima banaka članica Erste i Steiermaerkische Sparkasse grupe u Crnoj Gori, Austriji, Bosni i Hercegovini (BiH), Češkoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Rumuniji, Sjevernoj Makedoniji, Slovačkoj i Srbiji.

„Račune ugovaraju roditelji ili drugi zakonski zastupnici u filijali banke, pri čemu nije neophodno prisustvo maloljetnog klijenta“, kazali su iz banke.

U cilju izbjegavanja čekanja u redu i bržeg administrativnog postupka, zahtjev za otvaranje računa moguće je popuniti online putem internet stranice banke.

Pogodnosti transakcionog računa za djecu i mlade traju do navršene 18. godine, nakon čega za njega važe uslovi iz redovne ponude.

Uz navedene proizvode, djeci i mladima na raspolaganju je i Medo Štedo oročena štednja za djecu i mlade do 18 godina.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije