fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBerza preduzetničkih ideja najbolјa u oblasti promocije preduzetništva

Berza preduzetničkih ideja najbolјa u oblasti promocije preduzetništva

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Berza preduzetničkih ideja izabrana za najbolјu ideju u oblasti promocije preduzetništva, saopšteno je iz Privredne komore (PKCG).

PKCG treću godinu zaredom organizuje nacionalno takmičenje za najbolju ideju u oblasti promocije preduzetništva.

“Ove godine nagradu je zavrijedio projekat Berza preduzetničkih ideja, koji će kao nacionalni predstavnik Crne Gore učestvovati u takmičenju Evropske komisije za najbolјu ideju u oblasti promocije preduzetništva (EEPA), što je druga faza ovog takmičenja”, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu PKCG.

EEPA je inicijativa Evropske komisije (EK) koja ima za cilј da prepozna i nagradi izuzetne primjere podrške i promocije preduzetništva širom Evrope.

To takmičenje organizuje se u svim zemalja Evropske unije (EU), kao i u Crnoj Gori, Albaniji, Bosni i Hercegovini (BiH), Kosovu, Sjevernoj Makedoniji, Srbiji, Turskoj, Jermeniji, Moldaviji, Ukrajini, Islandu i Velikoj Britaniji.

Od 2006. godine, u takmičenju je participiralo više od četiri hiljade projekata, koji su doprinijeli kreiranju preko deset hiljada novih kompanija.

Berzu preduzetničkih ideja realizuje Studentski Biznis Centar (SBC) koji su osnovali studenti Univerziteta Donja Gorica (UDG), uz podršku asistenata, profesora i rektora.

“Riječ je o međunarodnom događaju koji okuplja studente svih univerziteta u Crnoj Gori, srednjoškolce iz svih njenih gradova, kao i mlade ljude iz cijele Evrope i svijeta”, rekli su iz PKCG.

Ciljevi projekta su promocija preduzetništva među mladim ljudima, realizacija novih biznis ideja, podsticanje mladih da razmišljaju preduzetnički, pružanje prilike da zarade novac i pronađu investitore za svoje ideje, povezivanje sa budućim poslodavcima te otvaranje novih radnih mjesta.

UDG je i ove godine, na Dan Evrope, 9. maja, tradicionalno, deveti put, organizovao Berzu preduzetničkih ideja. Razmotreno je više od 100 prijavljenih ideja.

Žiri na evropskom nivou odabraće pobjednike, a ceremonija dodjele Evropskih nagrada za najbolјu ideju u oblasti promocije preduzetništva biće održana tokom Skupštine malih i srednjih preduzeća u novembru u Berlinu.

I evropski i svi nacionalni pobjednici biće pozvani na ovaj događaj što će biti prilika za promociju, razmjenu ideja i dobrih praksi.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...