fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeBechtel zainteresovan za gradnju preostalih dionica autoputa

Bechtel zainteresovan za gradnju preostalih dionica autoputa

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanija Bechtel zainteresovana je za izgradnju preostalih dionica autoputa Bar-Boljare, kao i brze saobraćajnice duž crnogorskog primorja Jadransko-jonskog koridora, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Predstavnici Bechtela su, na sastanku sa ministrom saobraćaja i pomorstva Osmanom Nurkovićem u Londonu, saopštili da su zainteresovani za izgradnju preostalih dionica autoputa i brze saobraćajnice duž crnogorskog primorja, a bilo je govora i o mogućnostima u vezi sa rekonstrukcijom željezničke pruge Bar-Vrbnica.

Iz Ministarstva su objasnili da se Nurković tokom boravka u Londonu, u okviru učešća na dvodnevnoj Međunarodnoj konferenciji o bezbjednosti na putevima, sastao sa predstavnicima britanskih kompanija zainteresovanim za investiranje i poslovanje u Crnoj Gori.

Pored sastanka sa predstavnicima Bechtela, koji godinama uspješno posluje u regionu Zapadnog Balkana, Nurković je razgovarao i sa predstavnicima šest britanskih kompanija zainteresovanih da ponude savjetodavne i konsultantske usluge na projektima od strateškog prioriteta za crnogorsku Vladu.

Nurković je, kako je saopšteno iz Ministarstva, rekao da je za Crnu Goru od posebnog značaja unapređenje turizma, koje je direktno povezano s investicijama i izgradnjom saobraćajne infrastrukture.

On je pozvao sve zainteresovane britanske kompanije da investiraju i posluju u Crnoj Gori.

Na sastanku, koji je organizovao British Expertise International (BEI) uz podršku britanske Ambasade u Crnoj Gori, pored njihovih učestvovali su i predstavnici kompanija WYG, Roughton International, IMC Worldwide Limited, Beckett Rankine i Strategy International.

Iz Ministarstva su podsjetili da je Nurković u Londonu učestvovao na Međunarodnoj konferenciji o bezbjednosti na putevima na temu tehnologije i inovacija u oblasti bezbjednosti na putevima, s posebnim osvrtom na smanjenje broja saobraćajnih nesreća, koje rezultiraju teškim povredama ili smrtnim slučajevima i nove sisteme bezbjednosti, koji se mogu primijeniti da se pomenuti cilj postigne.

Na konferenciji su predstavljeni i novi pomaci u oblasti autonomnih vozila, električnih i ekološki prihvatljivijih oblika saobraćaja, kao i najbolje prakse i ekspertiza u vezi sa globalnim izazovima u oblasti bezbjednosti na putevima.

Iz Ministarstva su dodali da su Nurković i parlamentarna podsekretarka za sektor saobraćaja, Charlotte Vere, tokom bilateralnog sastanka potpisali sporazume o međunarodnom drumskom saobraćaju, kao i onaj koji se odnosi na vazdušni saobraćaj.

Najčitanije

Nafta i dalje iznad 87 USD

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte zadržale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima...