fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBave se stvaranjem uslova za rast plata građanima

Bave se stvaranjem uslova za rast plata građanima

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić, saopštio je da se trenutno bavi stvaranjem uslova da se podignu plate građanima na održiv način kroz program Evropa sad.

“Trenutno se ne bavim ničim drugim osim stvaranjem uslova da podignemo plate građana na održiv način kroz program poput Evropa sad. Naš plan je da građani u narednu godinu uđu sa osjetno boljim standardom i realizacija tog plana nam je prioritet svih prioriteta”, odgovorio je Spajić putem Instagram storija na pitanje građana da li će formirati partiju.

Spajić je, u cilju povećanja transparentnosti u radu svog Ministarstva, donio odluku da intenzivira direktnu komunikaciju sa građanima Crne Gore.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva, tokom nedjelje pozvao građane da mu šalju svoja pitanja i nedoumice putem Instagram storija, na nalogu pod nazivom “milojko_spajic”.

Na prvi set pitanja Spajić je odgovorio u toku nedjelje, na kraju čega se zahvalio građanima i najavio da će i u toku dana nastaviti da daje odgovore.

Građani su pohvalili rad Spajića i ministra ekonomskog razvoja Jakova Milatovića, na šta je Spajić odgovorio da će nastaviti da se trude i ispunjavaju očekivanja i opravdaju povjerenje građana.

Određeni broj građana je želio da se Spajiću obrati zvanično i direktno, te im je on ostavio svoj mejl kako bi mu se građani direktno obraćali.

On je na pitanje je li stresnije raditi u Goldman Sachs ili biti ministar finansija u Crnoj Gori, odgovorio da je, sudeći po broju sijedih, trenutni posao stresniji.

“Sada služim građanima moje države, a od toga nema ni veće časti ni odgovornosti”, dodao je Spajić.

Na pitanje da li će se vratiti u inostranstvo poslije isteka mandata, Spajić je odgovorio da život čine novi mandati.

On je, odgovarajući na pitanje kada otprilike se može očekivati povećanje minimalne zarade na 450 EUR, kazao da će to biti već od januarskih plata.

Spajić je, na pitanje da li će se majkama naknade konačno vratiti, odgovorio da su za naknade majkama već obezbijeđena sredstva i u budžetu za ovu godinu, odnosno 20 miliona EUR i biće obezbijeđena i u narednoj godini.

“Majke koje su napustile posao da bi ostvarile pravo na naknadu moraju biti obeštećene. Međutim, parlament mora da usvoji zakon kojim se na ustavan način naknade mogu dati majkama, s obzirom na to da je prethodni zakon proglašen neustavnim. Jedan od načina kako pomažemo mladim roditeljima u ovom periodu je kroz dječiji dodatak čija isplata počinje u novembru, kao i kroz dodjelu besplatnih udžbenika osnovcima”, rekao je Spajić.

Na pitanje kako je bilo sinoć na stand up-u, Spajić je odgovorio sjajno i da jedva čeka sledeći Opuč fest.

Na konstataciju građanina da je Spajić kadar za kojim plače Demokratska partija socijalista (DPS), on je odgovorio da misli da je potrebniji građanima nego DPS-u.

“Mogu samo da nastave da plaču još dugo, dugo…”, dodao je Spajić.

Na pitanje predstavnika fondacije “Ognjen Rakočević” mogu li se sastati sa Spajićem, on je odgovorio da mogu i da pošalju mejl na [email protected].

Spajić je, odgovarajući na pitanje kad će svi svadbarski fotografi morati da se fiskalizuju ili ima privilegovanih, pa i dalje nijesu, kazao da ni harmonikaši neće izbjeći poreske obaveze.

Jedan od građanina je napisao Spajiću da ga ništa neće pitati, “samo nam vraćajte djecu iz inostranstva, hvala”.

“To bi mi bio najdraži rezultat od svih”, zaključio je Spajić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...