fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBarska plovidba i ove godine zaključila ugovor sa Jadrolinijom

Barska plovidba i ove godine zaključila ugovor sa Jadrolinijom

Bar, (MINA-BUSINESS) – Barska plovidba je i ove godine zaključila ugovor sa hrvatskom Jadrolinijom o angažovanju broda Dubrovnik na ruti Bar-Bari, saopštio je rukovodilac komercijale u brodskoj kompaniji, Tihomir Mirković.

On je, za Emisiju za pomorce Radija Crne Gore, kazao da će prvo putovanje broda biti 21. juna, kada će Dubrovnik isploviti iz Barija ka Crnoj Gori. Predviđeno je da se pomorska linija između Crne Gore i Italije održava jednom sedmično do novembra, prenosi portal RTCG.

“Shodno ugovoru predviđeno je da se jednom sedmično drži ta linija. Brod bi srijedom ujutru bio u Baru, a uveče bi ispovljavao za Bari. Shodno potražnji za ovom linijom, uvijek se može dodati jedno više putovanje kao što je to bilo ranijih godina. Ugovor predviđa da se linija održava do novemra”, precizirao je Mirković.

On je naveo da Barska plovidba nema dovoljno sopstvenih sredstava da nabavi sopstveni brod i da je za takvu investiciju neophodna podrška i resornog ministarstva i države.

“Mi smo u stalnim kontaktima sa institucijama i ukoliko se slože sve kockice i eventualno nađe način da se obezbijede sredstva za kupovinu tog broda niko ne bi bio srećniji od nas, da se ponovo uspostavi ta linija sa našim brodom”, rekao je Mirković.

On je potvrdio da će, zahvaljući odličnom ugovoru o tajm čarteru prekookeanskih brodova Barske plovidbe – Bar i Budva, kompanija sama izmiriti ratu kredita uzetog za nabavku tih plovila, od preko 1,8 miliona USD, koja na naplatu dospijeva 21. jula.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...