fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAZK dala saglasnost na predlog Glavnog grada o biznis zonama

AZK dala saglasnost na predlog Glavnog grada o biznis zonama

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Savjet Agencije za zaštitu konkurencije (AZК) ocijenio je početkom ovog mjeseca da je Nacrt izmjena i dopuna odluke o osnivanju biznis zona Glavnog grada u skladu sa Zakonom o kontroli državne pomoći.

Radi se o predlogu administracije gradonačelnika Ivana Vukovića, funkcionera Demokratske partije socijalista (DPS), koja je izgubila vlast na parlamentarnim izborima održanim krajem avgusta, piše Dan.

Novim predlogom, koji je, kako tvrde iz AZК, usklađen sa zakonom, biznis zona u Podgorici uvećava se za osam novih parcela ukupne kvadrature 813,78 hiljada kvadrata, koje se nalaze u katastarskoj opštini Cijevna.

Glavni grad Podgorica je donio odluku o osnivanju biznis zona Podgorica jedan, dva, tri, četiri, pet, šest, sedam, osam devet i deset.

Odluka je rješenjem Savjeta AZK od 5. novembra prošle godine ocijenjena kao usklađena sa Zakonom o kontroli državne pomoći. Ona sadrži podatke o preciznoj lokaciji i vlasništvu zemljišta na kojem se osniva biznis zona, načinu upravljanja, infrastrukturnog opremanja lokacije, vrste djelatnosti koje se mogu obavljati i onima koje ne mogu, olakšicama koje se mogu odobriti korisnicima, međusobna prava i obaveze osnivača i vlasnika ako je lokacija ili njen dio u privatnom vlasništvu i druga pitanja u cilju podrške ekonomskom razvoju opštine i otvaranju novih radnih mjesta.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...