fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryAneks ugovora o zakupu u skupštinskoj proceduri

Aneks ugovora o zakupu u skupštinskoj proceduri

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada je dostavila u skupštinsku proceduru aneks ugovora o zakupu lokaliteta Кolašin 1600 sa konzorcijumom firmi Ski-rizort Кolašin i Gener 2 iz Albanije, kojim se tim kompanijama umanjuje iznos fiksne zakupnine za 300 hiljada EUR.

Poslanici će se o aneksu izjasniti najvjerovatnije na sledećoj sjednici Skupštine, koja počinje 16. maja, piše Dan.

Vlada je predlog aneksa usvojila početkom aprila, a potpisala 19. aprila.

Firme iza kojih stoje albanski biznismen Baškim Uljaj i Zoran Bećirović krajem prošle godine zakupile su 272 hiljade kvadratnih metara zemljišta na 90 godina. Za tu površinu ugovorom je predviđena zakupnina od deset centi po kvadratu, što je za 90 godina 2,45 miliona EUR.

Ugovor između Vlade i firmi koje vode Uljaj i Bećirović potpisan je 21. septembra prošle godine, da bi nakon toga zakupodavac obezbijedio mjerenje lokacije i izradu elaborata o parcelaciji.

Elaboratom, koji je uradilo Geopromet, lokacija koja se daje pod zakup umanjena je za 33,63 hiljade kvadratnih metara. Nakon potpisivanja aneksa, površina koju na 90 godina zakupljuju albansko-crnogorski konzorcijum iznosi 238,4 hiljade kvadratnih metara.

To bi značilo da na godišnjem nivou zakupnina iznosi 23,84 hiljade EUR, a da bi za 90 godina zakupac po tom osnovu trebalo da isplati 2,15 miliona, što je u konačnom za 300 hiljada manje u odnosu na prvobitno dogovorenu cijenu.

Najčitanije

berza

Pad indeksa i rast prometa na berzi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Neznatan pad oba indeksa i rast prometa obilježili su na Montenegroberzi...