fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAMM podržao kandidaturu Raičkovića za predsjednika PKCG

AMM podržao kandidaturu Raičkovića za predsjednika PKCG

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Izvršni odbor Asocijacije menadžera (AMM) odlučio je da podrži kandidaturu prvog čovjeka tog udruženja Budimira Raičkovića za predsjednika Privredne komore (PKCG).

„Smatramo da Raičković, kao nezavisna i nestranačka ličnost, sa svojim referencama, kompetitivnošću, jakim utemeljenjem, prepoznatljivošću i ugledom koji uživa u crnogorskoj poslovnoj zajednici i privredi, bio kvalitetno rješenje u ovom značajnom i izazovnom trenutku za dalji rad PKCG i crnogorsku privredu“, kazali su iz AMM.

Oni su dodali da su organizacione sposobnosti, posvećenost, energičnost i profesionalizam Raičkovića garant da bi PKCG sa njim na čelu bila reformisana i modernizovana, i kao takva postala istinski dom svih privrednika, autonomni zastupnik interesa privrede i kvalitetan partner Vladi na planu ekonomskog oporavka i podizanja konkurentnosti crnogorske privrede, kao i na putu učlanjenja u EU.

Iz AMM su pozvali predstavnike crnogorske privrede u Skupštini PKCG da daju podršku izboru Raičkovića za novog predsjednika.

Oni su podsjetili da je Raičković, između ostalog, bio prvi generalni sekretar Unije poslodavaca (UPCG) i tako dao značajan doprinos stvaranju profesionalne službe i ostvarivanju reprezentativnosti te poslodavačke organizacije.

Raičković je kasnije obavljao funkciju potpredsjednika za međunarodnu saradnju UPCG i izabran je za prvog kopredsjedavajućeg Zajedničkog savjetodavnog odbora (ZSO) EU Crna Gora.

„On je bio menadžer u diviziji za Jugoistočnu Evropu austrijskog građevinskog koncerna PORR. U daljoj karijeri svoje znanje i korporativno iskustvo posvetio je razvoju porodičnog biznisa i preduzetništva i trenutno je predsjednik Odbora direktora kompanije Finance Plus, čiji je jedan od osnivača“, navodi se u saopštenju.

Raičković na volonterskoj osnovi obavlja funkciju predsjednika AMM, organizacije koja je za nešto više od sedam godina postojanja izrasla u uticajnu i nezavisnu poslovnu organizaciju, koja na dobrovoljnoj osnovi okuplja domaća i strana, mala, srednja preduzeća i velike kompanije, menadžere i preduzetnike.

„Preko 20 godina provedenih u oblasti privrede, što u stranoj korporaciji, što u privatnom biznisu i preduzetništvu, postignuti rezultati, ali i značajno iskustvo na odgovornim poslovima u državnoj administraciji i diplomatiji, opredijelili su Izvršni odbor AMM-a da podrži kandidaturu Raičkovića za predsjednika PKCG“, objašnjeno je iz te asocijacije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije