fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAmandmanski će djelovati na Predlog zakona o budžetu

Amandmanski će djelovati na Predlog zakona o budžetu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Socijaldemokratska partija (SDP) će amandmanski djelovati na Predlog zakona o budžetu za narednu godinu, kojim Vlada, kako su kazali u toj stranci, grubo krši Zakon o Prijestonici.

Potpredsjednik SDP-a, Nikola Đurašković, kazao je da će SDP insistirati da se opredijeli 6,1 milion EUR odnosno sedam miliona EUR sa rekonstrukcijom Bajičke ulice, u skladu sa Programom razvoja koji je usvojio Senat Prijestonice, i razmatrala Skupština Prijestonice Cetinje.

“Nećemo dozvoliti takav odnos Vlade prema Cetinju zahtijevajući da se do kraja ispoštuje obaveza po Zakonu o Prijestonici koja podrazumijeva izdvajanje jedan odsto tekućeg državnog budžeta za finansiranje Prijestonice”, naveo je Đurašković u saopštenju.

Predloženim kapitalnim budžetom Prijestonici se, kako je kazao, nezakonito oduzima gotovo 2,2 miliona EUR namijenjenih za kapitalne investicije koje se preusmjeravaju na plaćanje radova na stadionu što nije obaveza Prijestonice.

“Da li je ovako grubo kršenje zakona novi pokušaj kažnjavanja Cetinja i Cetinjana”, pitao je Đurašković.

On je rekao da to neće dozvoliti i u tom smislu pozvao je sve političke partije u državnom parlamentu, i vlasti i opozicije, da podrškom njihovim amandmanima pokažu da im je Cetinje iznad pojedinačnih političkih interesa.

“Sve drugo značilo bi služenje interesima onih koji žele marginalizaciju Cetinja, a ne interesima svih građana”, zaključio je Đurašković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Potpisan Memorandum o razumijevanju sa Koledžom Evrope

Podgorica, (MINA) - Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović potpisala je danas...