fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAkcionari Marine Bar traže isplatu dividende

Akcionari Marine Bar traže isplatu dividende

Bar, (MINA-BUSINESS) – Mali akcionari Marine Bar tražili su da Skupština akcionara, zakazana za 7. april, donese odluku o isplati dividende u iznosu od 167,13 hiljada EUR, odnosno 11 centi bruto po akciji, od ukupno 2,5 miliona EUR neraspoređene dobiti na kraju prošle godine.

Predlog o podjeli dividende vanredno je, na zahtjev malog akcionara Milana Ćetkovića, koji posjeduje 6,63 odsto akcija barske kompanije, uvršten na dnevni red, pišu Vijesti.

„To predlažemo jer smatramo da je potrebno jedan dio dobiti rasporediti akcionarima u vidu dividende, što ne bi ugrozlo likvidnost i tekuće poslovanje kompanije“, naveo je Ćetković.

Zakon o privrednim društvima predviđa da jedan ili više akcionara, sa ukupno pet odsto akcija, imaju pravo da predlažu nove tačke dnevnog reda.

Odluka o raspodjeli dividende zavisiće od glasova predstavnika Vlade i državnih fondova, koji zajedno imaju 54 odsto akcija barskog preduzeća. Vlada ima 19,5 odsto dionica, Investiciono razvojni fond 17 odsto, Fond penzijsko invalidskog osiguranja 13,4 odsto i Zavod za zapošljavanje 4,4 odsto.

Najčitanije

Perović puštena da se brani sa slobode

Podgorica, (MINA) - Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović puštena je da...