fbpx
NaslovnicalinkAir Montenegro sam održava svoje avione

Air Montenegro sam održava svoje avione

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Air Montenegro je od Agencije za civilno vazduhoplovstvo dobio odobrenje da održava tehničku ispravnost aviona, saopšteno je iz te avio-kompanije.

“Tom odlukom zaposleni inženjeri i licencirani avio-mehaničari mogu da održavaju avione, rješavaju kvarove, kao i da primjenjuju program linijskog tehničkog održavanja aviona”, navodi se u saopštenju.

Direktor održavanja vazduhoplova Air Montenegra, Ivan Petrović, kazao je da dobijanje Part 145 predstavlja bitan korak, jer je stručno osoblje kompanije među najboljima u svijetu, o čemu svjedoče brojna priznanja samog proizvođača aviona – Embraera.

“Takođe, priznati smo od kolega stranih kompanija koje imaju E190 ili E195 u svojim flotama. Smatramo da sa domaćom snagom možemo da pružimo najbolje i najsigurnije uslove letenja aviona naše flote. Samim tim, za pomenuti opseg održavanja aviona nije potrebno angažovanje stranih, a ni domaćih kompanija”, objasnio je Petrović.

Iz kompanije su dodali da to donosi povećanu pouzdanost u realizaciji saobraćaja, unapređenje plana letenja i smanjenje troškova održavanja aviona.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije