fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryAerodromi Crne Gore snažno i visokoprofitno preduzeće

Aerodromi Crne Gore snažno i visokoprofitno preduzeće

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Potencijalni investitori treba da znaju da su Aerodromi Crne Gore snažno i visokoprofitno preduzeće, najzdravije i najuspješnije u resoru Ministarstva saobraćaja i pomorstva, poručio je njegov izvršni direktor, Danilo Orlandić.

On je, reagujući na izjavu ministra saobraćaja i pomorstva, Osmana Nurkovića, o radu menadžmenta Aerodroma, kazao da želi da ukaže na rezultate koje je postigao, kako je kazao, „menadžment bez vrlina“.

“Vjerujem da vam nije namjera da vašim izjavama o Aerodromima Crne Gore narušavate imidž ovog preduzeća, posebno u predkoncesionom periodu, za koji se toliko zalažete. Investitori koje očekujete treba da znaju da je ovo snažno i visokoprofitno preduzeće najzdravije i najuspješnije u vašem resoru”, saopštio je Orlandić.

On je kazao da su Aerodromi, od početka svog funkcionisanja, uplatili državi Crnoj Gori i opštinama Podgorica i Tivat 82 miliona EUR.

“U odnosu na 2016. godinu 800 hiljada putnika je više, a profit smo udvostručili u odnosu na 2017, i iznosi deset miliona EUR prije oporezivanja”, precizirao je Orlandić.

Prema njegovim riječima, na tivatskom aerodromu ljetos je počeo sa radom Terminal 2, kroz koji prolazi toliko putnika da će višemilionska investicija biti isplaćena u narednoj godini.

“Ističem da ćemo na inicijativu ovog menadžmenta napokon riješiti 40-godišnje pitanje noćnih letova na Aerodromu Tivat, nadamo se uspješno”, dodao je Orlandić.

On je kazao da su uspjeli da ispregovaraju i uvedu 35 novih linija, što je od ogromnog značaja za razvoj turizma ove države, ali i društva uopšte.

“Neki od giganata avio-industrije u svijetu posluju s crnogorskim aerodromima, poput Lufthansa-e, Turkish Airlines-a, Austrian Airlines-a, LOT-a, kao i tri najveće low cost kompanije u Evropi – Ryanair, Wizzair i Easyjet”, dodao je Orlandić.

On je podsjetio da Odbor direktora Aerodroma bira i razrješava Vlada, na predlog ministra saobraćaja.

“Pored najvažnijih odluka koje ove tijelo donosi, Odbor bira i razrješava izvršnog direktora i ja lično vjerujem da su članovi Odbora, zajedno sa izvršnim menadžmentom, opravdali povjerenje koje nam je ukazala ova Vlada”, naveo je Orlandić.

On je zaključio da je želja Aerodroma da budu kompanija koja ostvaruje rekorde, podiže nivo usluge i broj putnika, uzdiže Crnu Goru kao turističku destinaciju, uredno plaća poreze i doprinose iz sopstvenog poslovanja, a ne na račun građana.

Najčitanije