fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAdvokati za poreze duguju 5,5 miliona EUR

Advokati za poreze duguju 5,5 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorski advokati za poreze duguju preko 5,5 miliona EUR, a najveći dužnik među njima ima neizmirene obaveze od 150 hiljada EUR, saopštila je načelnica Odsjeka za edukaciju javnosti Uprave prihoda i carina, Milica Vuletić.

Ona je, u Jutarnjem programu TVCG, kazala da je zbog toga važno da i advokati budu dio primjene Zakona o elektronskoj fiskalizaciji. Vuletić je dodala da se radi o kategoriji poreskih obveznika koji stiču značajne prihode i samim tim posjeduju veliki fiskalni potencijal, prenosi portal RTCG.

“Nakon naše analize utvrdili smo da preko 5,5 miliona EUR iznose neizmirene obaveze ove kategorije poreskih obveznika. Najveći poreski dužnik ima neizmirene obaveze od čak 150 hiljada EUR. To govori koliko je važno da oni budu pod nekom vrstom državnog nadzora, koji je isti kao i kod ostalih”, rekla je Vuletić.

Ona je saopštila da sa Advokatskom komorom imaju stalne sastanke, kao i da je važno da se obezbijedi puna primjena Zakona o elektronskoj fiskalizaciji.

Vuletić je ponovila da nije tačno da je dogovoreno odgađanje primjene tog Zakona za advokate i podsjetila da je rok za njegovu primjenu 1. jun.

“Nije moguće obezbijediti izuzimanje bilo kog poreskog obveznika. Ne postoje ni zakonske, ni tehničke okolnosti koje su ograničavajuće za advokate u primjeni ovog zakona”, kazala je Vuletić.

Ona je dodala i da su sve okolnosti ispoštovane i prilagođene advokatima.

Najčitanije