fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAdria Airways obustavila sve letove zbog dugovanja

Adria Airways obustavila sve letove zbog dugovanja

Ljubljana, (MINA-BUSINESS) – Slovenačka avio-kompanija Adria Airways obustavila je sve letove planirane za danas i sjutra zbog nedostatka novca.

“Odluka da privremeno obustavimo letove je posljedica nedostatka novca koji je avio-kompaniji potreban za dalje poslovanje. Kompanija u ovom trenutku intenzivno traži rješenje u saradnji sa potencijalnim investitorom. Cilj svih uključenih u ovaj proces je da Adria ponovo poleti”, navodi se u saopštenju kompanije.

Taj avio-prevoznik je nekada bio u državnom vlasništvu, ali je privatizovan 2016. godine i prodat njemačkom fondu 4K Invest, prenosi B92.

Kako prenose pojedini mediji, dug kompanije prema dobavljačima se povećava, a neki izvještaji navode čak 60 miliona EUR.

Slovenija ne može da spasi Adria Airways, ali je pokazala spremnost da izmijeni zakone koji bi omogućili subvencionisanje ključnih ruta.

Operater aerodroma Ljubljana takođe je rekao da ima plan za vanredne situacije, ali još nije otkrio detalje.

Takva odluka kompanije je uticala na nekoliko stotina putnika koji su imali rezervisane letove, a neizvjesna je i sudbina zaposlenih u Adria Airways.

Najčitanije