fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAddiko banka prva u Crnoj Gori ponudila mKredit

Addiko banka prva u Crnoj Gori ponudila mKredit

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Addiko banka predstavila je danas inovativni digitalni proizvod, mKredit, kojim je omogućeno podnošenje zahtjeva, obrada i isplata kredita bez odlaska u ekspozituru.

Predstavnici banke su saopštili da je za kompletnu proceduru klijentu dovoljan samo mobilni telefon, uz pristup Addiko mbanking aplikaciji koja je na raspolaganju 24 sata.

Glavni izvršni direktor Addiko banke Podgorica, Christoph Schoen, je na online konferenciji povodom predstavljanja proizvoda, kazao da je banka dala obećanje da će pružati jednostavno i direktno bankarstvo.

“U skladu sa tim obećanjem težimo da što bolje odgovorimo na potrebe klijenata, a to su u današnje vrijeme inovativni proizvodi i usluge koje omogućavaju brzo i lako obavljanje bankarskih poslova”, rekao je Schoen.

Prema njegovim riječima, okolnosti prethodnih mjeseci su uticale na to da ljudi mijenjaju navike i pristup kada su u pitanju svakodnevne aktivnosti, među kojima je i korišćenje bankarskih proizvoda i usluga.

“Ponudili smo savremeno digitalno rješenje, koje pored ekskluzivnosti predstavlja i pravi odgovor na aktuelne izazove. Sa zadovoljstvom mogu da kažem da Addiko banka opravdava ulogu lidera kada je riječ o uvođenju novih usluga u digitalnom bankarstvu u Crnoj Gori”, poručio je Schoen.

Iz Addiko banke su saopštili da je podnošenje zahtjeva za mKredit od sada moguće bez odlaska u banku, bez dokumentacije i troškova obrade.

“Ukoliko klijenti ispunjavaju sve potrebne uslove, automatska odluka i isplata sredstava se realizuju odmah, a čitav proces apliciranja za kredit traje svega pet minuta”, navodi se u saopštenju.

Proizvod je namijenjen postojećim klijentima koji primaju platu preko Addiko banke i koriste Addiko Mobile aplikaciju.

Izvršni direktor za komercijalne poslove u Addiko banci, Miloš Miketić, saopštio je da je ta banka tržištu ponudila novi proizvod, koji će pojednostaviti proces odobravanja kredita klijentima.

„Ovaj put smo probili led. Mi smo prva banka koja je tržištu ponudila tako nešto. Sada klijenti ima svoju banku u džepu. Potrebna mu je samo mobilna aplikacija na telefonu i internet, i on će za svega par minuta i u par koraka moći da završi sve“, rekao je Miketić.

On je dodao da je proces apliciranja za kredit preko mobilne aplikacije podređen klijentu, kojem će za svega dva dana biti omogućen pristup sredstvima.

„Prije uvođenja ove aplikacije, proces dobijanja kredita je tražio mnogo vremena i energije. Sada to neće biti tako, više vam neće trebati nijedan papir“, naveo je Miketić.

On je saopštio da banka namjerava da u narednom periodu nastavimo putem kojim je krenula, kao i da proširi uslugu i na korporativne klijente.

Prema njegovim riječima, mKredit otvara novo poglavlje u digitalnoj transformaciji crnogorske bankarske industrije, kao potpuni novitet na tržištu Crne Gore, koji pruža unaprijeđeno korisničko iskustvo.

“Banka sada staje klijentima na dlan, jer sve što vam je potrebno možete da završite kroz jednu aplikaciju na mobilnom telefonu. Ponosni smo što klijenti Addiko banke jedini na tržištu mogu za svega nekoliko minuta dobiti novac na svoj račun” naveo je Miketić.

Svu dokumentaciju klijent odobrava i zaključuje ugovor unosom personalizovanog PIN-a, a ista mu je dostupna u samoj aplikaciji i na ličnoj elektronskoj pošti.

Sredstva kredita su na raspolaganju odmah nakon zaključivanja ugovora, unosom PIN-a.

Na taj način klijent ne mora uopšte da dolazi u banku.

Maksimalni iznos mKredita je pet hiljada EUR, sa periodom otplate od godinu do šest godina.

Mjesečna rata je fiksna tokom cijelog perioda otplate kredita, a datum dospijeća rate kredita bira klijent u zavisnosti od dana prijema zarade.

Schoen je na pitanje koliko je kredita odobreno ove godine od pojave epidemije koronavirusa u poređenju sa istim prošlogodišnjim periodom, odgovorio da je, generalno gledano, kreditna aktivnost u toku ove godine bila značajno slabija u odnosu na prethodne.

„To se dešava u cijelom bankarskom sektoru, ne samo u oblasti kredita već i transakcija, tako da je evidentno veliko usporavanje aktivnosti. Kad gledamo unaprijed teško je predvidjeti stvari. I dalje smo usred krize i postoji velika neizvjesnost u pogledu budućnosti, tako da ne bih želio da dajem neka predviđanja ili prognoze“, dodao je Schoen.

On je rekao da očekuje da će mKredit, kao proizvod, pomoći da se makar djelimično nadoknadi šteta od krize, a klijentima omogući da svoje poslove obave na jedan pogodniji način.

Najčitanije