fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAddiko banka doprinosi očuvanju bankarskog sistema

Addiko banka doprinosi očuvanju bankarskog sistema

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Addiko banka je pokazala visok stepen društvene odgovornosti u periodu krize izazvane pandemijom koronavirusa i značajno doprinosi održavanju stabilnog i zdravog bankarskog sistema Crne Gore, ocijenjeno je na sastanku njenih i predstavnika Centralne banke (CBCG).

Glavni izvršni direktor austrijske Addiko banke, Herbert Juranek, kazao je da ta bankarska grupa ulaže napore sa ciljem obezbjeđivanja bolje usluge za svoje klijente na globalnom i tržištu Crne Gore.

On je, na sastanku sa guvernerom CBCG, Radojem Žugićem i predstavnicima Addiko banke u Crnoj Gori, rekao da su aktivnosti grupe usmjerene na dalje snaženje tržišne pozicije i povećanje efikasnosti poslovanja.

Žugić je saopštio da je CBCG, u tijesnoj saradnji sa svim poslovnim bankama u Crnoj Gori, kreirala devet paketa mjera čija je implementacija ublažila negativne posljedice krize po privredu i stanovništvo.

Predstavnici Addiko banke pohvalili su koordinaciju CBCG u tom segmentu i zahvalili se na otvorenom i partnerskom odnosu regulatora.

Na sastanku, kojem su prisustvovali predsjednik Odbora direktora i glavni izvršni direktor Addiko banke u Podgorici, Mirko Španović i Cristoph Schoen, razgovarano je o stanju i trendovima na bankarskom tržištu Crne Gore u svijetlu aktuelne situacije, sa posebnim osvrtom na poslovanje banke.

Na sastanku je dogovoren nastavak koordinacije i komunikacije na planu budućih aktivnosti.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije