fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAddiko banci priznanje za kvalitetno upravljanje ljudskim resursima

Addiko banci priznanje za kvalitetno upravljanje ljudskim resursima

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Addiko banka iz Podgorice dobitnik je certifikata Poslodavac Partner, prestižnog priznanja za visoke standarde upravljanja ljudskim resursima koje dodjeljuje konsultantska kuća Selectio.

“Tokom prethodnog perioda Addiko banka je napravila značajan iskorak u upravljanju ljudskim resursima postavljanjem nove HR strategije, što je rezulturalo visokim procentom indeksa zadovoljstva zaposlenih od 75,8 odsto i pozicioniranjem banke kao veoma poželjnog poslodavca”, navodi se u saopštenju.

Postupak certifikacije do sada je prošlo više od 100 kompanija na deset evropskih tržišta.

Kako bi stekli status “Poslodavca Partnera”, kompanije prolaze kroz nezavisno ocjenjivanje razvijenosti praksa upravljanja zaposlenima u pet glavnih područja – strategija, regrutacija i selekcija, upravljanje radnim učinkom, usavršavanje i razvoj i odnos prema zaposlenima, pri čemu samo organizacije koje ostvare najmanje 75 odsto od ukupno mogućih bodova, ali i najmanje 70 odsto bodova u svakom od ocjenjivanih područja postaju nosioci tog certifikata.

Tim za certifikaciju je pohvalio Addiko banku za kvalitetno vođenje procesa regrutacije i selekcije i transparentan sistem nagrađivanja zaposlenih, kao i dobru pozicioniranost funkcije ljudskih resursa koja učestvuje u strateškom planiranju banke i poslovnom odlučivanju. Addiko banka se istakla i brojnim inicijativama za osiguranje dobrobiti zaposlenih, njihovom razvoju i edukaciji.

Glavni izvršni direktor, Christoph Shoen, kazao je da u banci taj certifikat doživljavaju kao potvrdu napretka koji su ostvarili i visokog nivoa posvećenosti razvoju najboljih HR praksi, jer to je neizostavan dio razvoja poslovanja i korporativne kulture Addiko banke.

“Ponosan sam što imamo imidž poželjnog poslodavca i što smo stvorili okruženje u kojem raste zadovoljstvo zaposlenih, a njihov angažman i radni učinak dolaze do izražaja i imaju pozitivni uticaj na naše poslovne rezultate. Zadovoljstvo je veće kada drugi prepoznaju trud i uspjehe koje ostvarujemo, ali nam još više znače pozitivne reakcije naših zaposlenih”, rekao je Shoen.

On je dodao da im je zadovoljstvo zaposlenih veoma važno, a priznanje stručnjaka koje su dobili dodatno pokazuje da je Addiko banka odlično mjesto za rad i da daje podsticaj da budu još bolji.

Iz banke su naveli da, kao uzoran i poželjan poslodavac, organizacija kontinuirano podstiče zdrav život zaposlenih, subvencionirajući razne sportske aktivnosti i pružajući dodatno zdravstveno osiguranje.

“Takođe, veliku važnost banka pridaje podsticanju balansa privatnog i poslovnog života zaposlenih, pa tako roditelji imaju pravo na slobodan dan za polazak djeteta u prvi razred škole, a jednom godišnje se organizuje i porodičan dan, kada zaposleni i djeca imaju zajedničke aktivnosti, bilo da je to posjeta djece banci ili neka druga aktivnost u kojoj učestvuju djeca i njihovi roditelji”, navodi se u saopštenju.

Direktorica ekspertske funkcije za upravljanje ljudskim resursima, Jelena Đuranović, kazala je da su ponosni na ostvarene rezultate.

“Realizovali smo veliki broj dana internih i eksternih edukacija na kojima veliku pažnju posvećujemo razvoju kompetencija, upravljačkih vještina i stručnih znanja. Možemo se pohvaliti brojnim programima i aktivnostima usmjerenim ka zaposlenima, a u cilju postizanja njihovog zadovoljstva i dobrobiti”, rekla je Đuranović.

Ona je saopštila da se trude da slušaju i čuju što im zaposleni daju kao povratnu informaciju i da na osnovu toga unapređuju njihove procese i podižu standarde.

“Ovaj certifikat je dokaz da primjenjujemo veoma visoke standarde procesa u našoj banci, ali i odraz naše inovativnosti, posvećenosti i kulture. Sve to ne bi bilo moguće bez predanog rada i podrške svih organizacionih djelova. Naš uspjeh je direktna posljedica stručnosti, angažovanosti i predanosti svakog pojedinca i potvrda da imamo sjajan tim ljudi koji zaista rade odličan posao“, navela je Đuranović.

Addiko banka je prepoznata i kao društveno odgovorna kompanija, koja u okviru svojih aktivnosti usmjerenih na dobrobit zajednice ima i uspješno razvijen program korporativnog volontiranja Addiko cares.

“Okupljeni oko volonterskog kluba, Addiko zaposleni dio radnih sati posvećuju volonterskim aktivnostima poput čitanja knjiga djeci, sakupljanja igračaka i školskog pribora, doniranja računara i paketa pomoći za najugroženije porodice, kao i organizovanja humanitarnog Božićnog marketa”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

institut simo milosevic

Rakčević spreman da državi proda akcije Instituta Igalo za pet miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Privrednik Žarko Rakčević, koji je i jedan od manjinskih akcionara Instituta...