fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAbazović: Vlada odlučna u namjeri da popravi imidž Crne Gore

Abazović: Vlada odlučna u namjeri da popravi imidž Crne Gore

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada je odlučna u namjeri da popravi imidž Crne Gore, te da bude prepoznata kao ekološka zemlja razvojnih šansi i ulaganja, saopštio je vicepremijer Dritan Abazović.

On je kazao da Vlada, u tom kontekstu, Ujedinjenje Arapske Emirate (UAE) vidi kao partnera sa kojim se može sarađivati na više nivoa i da su investitori iz UAE uvijek dobrodošli u Crnu Goru.

Abazović je na sastanku sa ambasadorkom UAE u Crnoj Gori, Nabilom Abdelaziz Nasser Saeed Alshamsi, saopštio da dvije zemlje treba još snažnije da razvijaju saradnju u oblasti turizma, poljoprivrede i stočarstva i energetike, a sve u skladu sa poštovanjem principa održivog razvoja.

Abazović je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, poželio dobrodošlicu Alshamsi, s obzirom na to da odnedavno službuje u Crnoj Gori.

On je Alshamsi upoznao sa radom Vlade u prethodna dva mjeseca, izazovima sa kojima se susrijeće i prioritetima u budućem radu.

Abazović je poručio da je borba protiv korupcije i organizovanog kriminala prioritet svih prioriteta rada nove Vlade.

Alshamsi je posebno istakla prirodna bogatstva sa kojima raspolaže Crna Gora i dodala da država ima ogroman potencijal u poljoprivredi i da bi ta grana privrede trebalo da bude visoko u prioritetima razvoja.

Ona je kazala da su UAE u ovom periodu prioriteti razvoja medicina i bezbjednost hrane.

Prema njenim riječima, za promociju Crne Gore u UAE važno je njeno prisustvo na izložbi EXPO 2021 koja je dobra prilika da se na najbolji način investitorima predstave potencijali.

Najčitanije