fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAbazović u podne sa radnicima Željezare

Abazović u podne sa radnicima Željezare

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Premijer Dritan Abazović primiće danas u 12 sati u svom kabinetu radnike Željezare koji štrajkuju glađu na krovu fabrike.

Sastanku će prisustvovati i potencijalni investitor Miodrag Daka Davidović, kao i ministri finansija i ekonomskog razvoja, Aleksandar Damjanović i Goran Đurović, prenosi portal RTCG.

Abazović je sinoć, na sastanku koji se održao nakon ponoći u Nikšiću, kazao da su problemi u toj kompaniji naslijeđeni, i da treba raditi na tome da se poštuje dogovor koji je ranije postignut o statusu preduzeća i radnika, uključujuči plan za preuzimanje fabrike.

On je ponovio da je država spremna da učestvuje sa 25 odsto u procesu preuzimanja Željezare.

Radnici Željezare stupili su u štrajk glađu nakon što im je na sastanku sa Đurovićem saopšteno da Evropska komisija (EK) traži studiju izvodljivosti za pet miliona EUR pomoći, na osnovu koje bi država kupila udio u fabrici.

Davidović želi da kupi Željezaru od turske Tosyali grupe i već pregovara sa njima. Turski partner traži 20 miliona EUR, a Davidović je pristao da plati 15 miliona, dok bi država učestvovala sa preostalih pet miliona.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije