fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAbazović: Oko 20 hiljada više zaposlenih za godinu

Abazović: Oko 20 hiljada više zaposlenih za godinu

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Broj zaposlenih u Crnoj Gori je u aprilu ove godine, u odnosu na isti prošlogodišnji period, bio viši oko 20 hiljada, saopštio je premijer Dritan Abazović.

“U aprilu prošle godine je u Crnoj Gori bilo zaposleno 217 hiljada ljudi, a u istom mjesecu ove godine 238 hiljada, što je 21 hiljadu više. To je 21 hiljada novih radnih mjesta za samo godinu u zemlji koja ima 600 hiljada stanovnika”, kazao je Abazović novinarima nakon otvaranja radničkog restorana u EPCG Željezari Nikšić.

On je naveo da je Željezara Nikšić najljepša priča Crne Gore, podsjetivši da su se prije manje od godinu srijetali sa radnicima iza ograde ispred zgrade Vlade.

“Radnici su sa pravom protestovali i tražili svoja prava. Danas Željezara radi i 250 ljudi je zaposleno. Ovo je najljepša priča Crne Gore i ja im želim svaki uspjeh. Neka se ostvari pola od onoga što su njihovi planovi samo za naredne dvije godine, mislim da će to da bude spektakularna priča regionalno i van granica Crne Gore”, saopštio je Abazović.

On je i penzionerima u Crnoj Gori poručio da mogu, ne samo da računaju na uvećane penzije, nego i na vid pomoći koji je bio i prošle godine u decembru.

“Vlada se neće voditi populističkom politikom da pred izbore radi neke aktivnosti koje su nepotrebne, ali penzioneri mogu da računaju da će ova Vlada i nakon 11. juna ispuniti svako obećanje koje im je dala. Mogu da računaju i na bonuse i na uvećanje”, poručio je Abazović.

On tvrdi da novca u budžetu ima i da su parametri sjajni.

“U prvom kvartalu je ostvaren suficit koji Crna Gora nikada nije imala. Iako imamo mnogo naslijeđenih dugova, vodimo realnu ekonomsku politiku. Ono što je neostvarivo je ono što se priča u kampanji za parlamentarne izbore, a ono što mi kažemo da je ostvarivo, to se već ostvarilo i ostvaruje se”, zaključio je Abazović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

U nedjelju posljednji turnir

Podgorica, (MINA) - Posljednji turnir zimske turneje Crnogorske tekbol lige biće odigran u nedjelju...