fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAbazović: Od novca za upravnu zgradu radnicima Boksita isplatiti zaostale zarade

Abazović: Od novca za upravnu zgradu radnicima Boksita isplatiti zaostale zarade

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Novac od prodaje upravne zgrade nikšićkih Rudnika boksita trebalo bi opredijeliti za isplatu zaostalih zarada radnika, ocijenio je vicepremijer Dritan Abazović.

„S obzirom na to da je u ponedjeljak izvršena transakcija koja se tiče kupovine upravne zgrade i da je uplaćeno oko 870 hiljada EUR, smatramo pravednim da stečajni upravnik, u skladu sa zakonom, novac prioritetno opredijeli za obeštećenje radnika koji su u prvom naplatnom redu”, saopšteno je nakon sastanka Abazovića sa predstavnicima bivših radnika Rudnika boksita.

Abazović je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, kazao da to naročito treba imati u vidu znajući da se brojni procesi odvijaju pred nadležnim tužilaštvom u vezi sa firmama koje su u prethodnom periodu učestvovale u mogućim zloupotrebama tokom procesa stečaja Boksita.

„Apelujemo na državno tužilaštvo da konačno ovaj slučaj procesuira i dovede do kraja, jer su radnici na izmaku snage”, poručio je Abazović.

Abazović i bivši radnici su na sastanku razmatrali problematiku privatizacije i kontroverze koje su pratile stečajni proces.

Ovo je drugi u nizu sastanaka bivših radnika Rudnika boksita u Kabinetu potpredsjednika, jer su se oni prethodno sastali sa savjetnikom potpredsjednika za pravna pitanja, Ivom Šoćem.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

berza

Pad indeksa i rast prometa na berzi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Neznatan pad oba indeksa i rast prometa obilježili su na Montenegroberzi...