fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAbazović: Crna Gora može biti most između EU i centralnog dijela Azije

Abazović: Crna Gora može biti most između EU i centralnog dijela Azije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora može biti vrlo dobar most između Evropske unije (EU) i centralnog dijela Azije, kazao je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović prilikom posjete Međunarodnom finansijskom centru (AIFC) u Nur-Sultanu.

On je, kako je saopšteno iz Vlade, rekao da bi Crna Gora trebala da iskoristi svoj vrlo veliki prirodni potencijal i geografski položaj.

“Crna Gora može biti jedan vrlo dobar most između EU i centralnog dijela Azije. Ideja koju sam podijelio sa vašim premijerom je organizovanje Ekonomskog foruma između poslovnih ljudi iz Crne Gore i Kazahstana, što bi predstavljalo dobru priliku za razmjenu zajedničkih vizija“, naveo je Abazović u obraćanju.

U saopštenju se navodi da je Abazovića u AIFC ugostio guverner AIFC Kairat Kelimbetov sa svojim saradnicima.

Abazović je kazao da su Crna Gora i Kazahstan dvije miroljubive zemlje koje, uprkos velikim teritorijalnim razlikama, imaju dosta toga zajedničkog, ali i jako sličan mentalitet.

On je istakao značaj uspostavljanja direktne avio linije između Nur Sultana i Podgorice, i rekao da je više nego siguran da je stvoren ogroman prostor za turizam i ekonomski razvoj Crne Gore u budućnosti.

Abazović je u Međunarodnom finansijskom centru Astana kazao da ovakav koncept želi da vidi u Crnoj Gori, navodeći da se osjeća da postoji mnogo kompanija i stranih investitora koji su zainteresovani za biznis u Crnoj Gori.

“Mislim da smo zemlja velikih mogućnosti koja u prošlosti nije iskoristila sve šanse, tako da za nas nema više opravdanja, moramo iskoristiti sve šanse. Zajedno možemo stvoriti bolje uslove za živote naših građana”, zaključio je Abazović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije