fbpx
NaslovnicaGlavna vijestAbazović: Crna Gora i Kolašin postaju prestižno mjesto za zimski turizam

Abazović: Crna Gora i Kolašin postaju prestižno mjesto za zimski turizam

Kolašin (MINA-BUSINESS) – Crna Gora i Kolašin postaju prestižno mjesto za zimski turizam, ocijenio je premijer Dritan Abazović, poručivši da će u narednom periodu raditi na poboljšanju infrastrukture.

On je danas sa ministrom ekonomskog razvoja i turizma, Goranom Đurovićem, obišao skijalište Kolašin 1600, navodeći da „svjedočimo nečemo što smo dugo dugo priželjkivali“.

„Skijalište u Kolašinu je prepuno skijaša i turista. Poruka iz Crne Gore je da ne samo da je uspješna zimska turistička sezona, nego su u subotu bili oboreni i rekordi i sve što se desilo u prethodnih sedam dana, a nadamo se da će to trajati u kontinuitetu, govori da Crna Gora i Kolašin postaju prestižno mjesto za zimski turizam“, kazao je Abazović.

On se izvinio građanima koji su zbog infrastrukture koja je, kako je naveo, takva kakva je u posljednjih 30 godina, imali poteškoća da dođu do skijališta.

„Radićemo na poboljšanju infrastrukture. Nadam se da sljedeću sezonu dočekujemo sa tunelom koji će povezati Andrijevicu i Berane, čime ćemo omogućiti da jedan dio protoka saobraćaja bude lakši. Sve funkcioniše besprekorno, ima ljudi sa svih strana i vjerujem da Kolašin i Crna Gora imaju samo razloga za radost“, smatra Abazović.

On je najavio da Vlada potpuno ostaje posvećena tome da i narednu zimsku sezonu dočekamo u još boljim uslovima.

„Opšti utisak sa skijališta je da Crna Gora dobija svoj Davos. Kolašin je Davos Crne Gore i bolje mjesto od Davosa“, tvrdi Abazović.

Đurović je rekao da će u narednom periodu uraditi sve da poboljšaju infrastrukturu.

„Potrudićemo se da za sljedeću godinu imamo spremnu novu garažu i još više ugostiteljskih objekata. Vrlo smo blizu tome da pariramo regionu – Jahorini, Kopaoniku. Mislim da ćemo vrlo brzo da ih prestignemo i ono čemu težimo je da ovo ne bude regionalno, nego jedno evropsko, svjetsko skijalište“, zaključio je Đurović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije