fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAbazović: Crna Gora će biti magnet za privlačenje stranih investitora

Abazović: Crna Gora će biti magnet za privlačenje stranih investitora

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora je zemlja sa ogromnim potencijalom i nema sumnje da će u dogledno vrijeme biti magnet za privlačenje stranih investitora, saopštio je potpredsjednik Vlade, Dritan Abazović.

On se danas sastao sa predstavnicima Američke privredne komore u Crnoj Gori (AmCham) i podsjetio na značaj koje ta organizacija ima u unapređenju poslovnog ambijenta.

Abazović je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, kazao da je Crna Gora otvorena za američke investitore i inovativnosti koje oni donose i pozvao ih da ulažu u Crnu Goru.

On je dodao da AmCham i Sjedinjene Američke Države (SAD) u crnogorskoj Vladi imaju pouzdanog partnera.

Predstavnici AmCham-a su kazali da žele još intenzivniju i otvoreniju saradnju sa Vladom.

„Oni su Abazovića upoznali sa aktivnostima koje je njihovo poslovno udruženje imalo u prethodnom periodu, sa ciljem unapređenja poslovnog ambijenta i privlačenja američkih i drugih investitora u Crnu Goru“, navodi se u saopštenju.

Iz AmCham su naveli da kontinuirano rade na poboljšanju poslovne klime kroz njegovanje partnerskog odnosa sa crnogorskom Vladom, kako bi se privukli novi investitori i podstakao ekonomski i sveukupni razvoj naše države.

Abazović i predstavnici AmCham su razgovarali i o Programu Partnerstvo za bolje poslovno okruženje, koji je kreiran 2017. godine.

„Oni su se složili da je potrebno aktivno raditi na stvaranju poslovnog ambijenta zasnovanog na vladavini prava, kako bi osnažili sigurnost kapitala i privukli što više renomiranih investitora iz SAD-a i zapadno-evropskih zemalja“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije